Viljayliherkkien vatsat eivät ehkä kiukuttelekaan muuten vain.

Moni on jättänyt viime vuosina viljan pois ruokavaliostaan, vaikka ei kärsikään keliakiasta.

Tähän mennessä on ollut epäselvää, miksi viljojen sisältämä gluteeni aiheuttaa yliherkkyysoireita, esimerkiksi vatsanväänteitä ja turvotusta niillekin, jotka ovat terveitä. On jopa epäilty, että vika olisi vatsan sijaan korvien välissä.

Columbian yliopiston tutkimuksessa on kuitenkin saatu näyttöä siitä, että vika todellakin piilee ruuansulatuskanavassa. Tutkimustulokset julkaisi Gut-tiedesivusto.

Tutkimukseen osallistui henkilöitä, jotka eivät sairastaneet keliakiaa, mutta saivat oireita viljoista. Toisessa vertailuryhmässä oli keliaakikkoja ja toisessa terveitä.

Syynä on todennäköisesti heikentynyt suolen seinämä.

Tutkimuksen mukaan viljaherkkien oireiden syynä on todennäköisesti heikentynyt suolen seinämä, joka päästää verenkiertoon mikrobeja ja ravintoaineiden osasia, Helsingin Sanomat kirjoittaa tutkimuksesta. Seurauksena on autoimmuunireaktio, joka tuntuu vatsakipuina ja oireilee turvotuksena ja ripulina.

Kun tutkimukseen osallistuneet jättivät vatsaa ärsyttävät viljat pois ruokavaliostaan puoleksi vuodeksi, suoliston vauriot paranivat ja immuunijärjestelmän tila koheni.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Eksyin tähän 'uutiseen'

Tästä syystä vilja aiheuttaa vatsaoireita niillekin, joilla ei ole keliakiaa

Mitä seuraava tekstistä lainattu tarkoittaa: Kun tutkimukseen osallistuneet jättivät vatsaa ärsyttävät hiljat pois ruokavaliostaan puoleksi vuodeksi, suoliston vauriot paranivat ja immuunijärjestelmän tila koheni. ???? hiljat pois ???? Uutisoinnnnnnnnnnissa tärkein asia on:Ei kirjoitusvirheitä, koska kirjoitettuun asiaan ei voi luottaa!
Lue kommentti