Kuva: Shutterstock/Elena Shashkina
Kuva: Shutterstock/Elena Shashkina

Ruokakirjailija-bloggaaja Hanna Gullichsenin kaalilaatikko sopii etenkin juoksulenkin jälkeen. Valmista hyvissä ajoin ennen lenkkiä!

Kaalilaatikko kahdeksalle

2 ½ dl ohrasuurimoita (tai puuro- tai täysjyväraakariisiä)
suolaa
7 dl vettä
3 isoa sipulia
800 g kaalia
400 g karitsan tai naudan jauhelihaa
voita
3 dl olutta tai pilsneriä
suolaa
valkopippuria
½ dl siirappia
6 pekonisiivua

Tarjoiluun puolukkasurvosta

1. Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ylimääräinen vesi pois. Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi kaali.

2. Ruskista jauheliha padassa runsaassa voissa. Lisää pataan sipuli, kaali ja olut, hauduta kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita ohrasuurimot ja kaali-liha-sipuliseos kulhossa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja siirrä seos voideltuun uunivuokaan. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää vuokaan tilkka vettä.

4. Sulata neljä ruokalusikallista voita kattilassa. Lisää kattilaan siirappi ja kiehauta.

5. Sivele lammas-kaalilaatikon pinta voi-siirappiseoksella. Lado pekoniviipaleet laatikon pinnalle ja kypsennä sitä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

6. Tarjoile lammaskaalilaatikko puolukkasurvoksen kanssa.

Lue myös:

Avokadopastan luoja Hanna Gullichsen esitteli uuden rakkaansa

Avokadopastan luojat: "Tämä saattaa olla seuraava hittireseptimme"