kuva: Shutterstock
kuva: Shutterstock

Ulkona syönti lisää päivittäistä energiansaantiasi, mutta laihduttajankaan ei tarvitse luopua nautiskelusta.

Aikuinen, joka syö ateriansa pikaruokalassa tai ravintolassa, saa noin 200 kilokaloria enemmän päivässä kuin kotiruokaa syövät. Näin kertoo Public Health Nutrition -sivustolla julkaistu uusi Illinoisin yliopiston tutkimus.

Ravintolaruokailijat saavat ruokansa mukana myös enemmän sokereita, kovia rasvoja ja suolaa. Jos ruokailee enemmän ravintolassa kuin kotona, myös hedelmät, vihannekset ja vitamiinit jäävät vähemmälle kuin kotiruokailijoilla.

Jos olet tarkka syömisen kanssa, onneksi parinsadan kilokalorin polttaminen on vielä helppoa. Lisää päivän ohjelmaan esimerkiksi puolen tunnin hölkkälenkki tai tunti pyöräilyä tai uintia, niin ylimääräisen energian pitäisi olla palanut.

Illinoisin yliopiston tutkimukseen osallistui 12 000 20–64-vuotiasta.

Lue lisää:

Sporttaaja, syö persiljaa raudan takia

Haiseeko hengityksesti, onko syynä tämä?

Kypsennetty ruoka lihottaa enemmän kuin raaka