Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Sylettääkö jo pelkkä ajatus hikoilusta kuntosalilla? Siinä tapauksessa ota lasi punaviiniä.

Albertan yliopiston tutkimuksen mukaan punaviinin sisältämä resveratroli tehostaa sydämen, lihasten ja luuston toimintaa saman verran kuin salitreeni. (Samaa ainetta on myös pähkinöissä ja viinirypäleissä, mutta hei, nyt puhutaan sentään punaviinistä.)

Punaviinin terveysvaikutuksia tiedetään jo liuta, mutta on ainakin 8 syytä vaihtaa salitreenin ”hyödyt” lasilliseen punkkua.

1. Laihdut ilman hikeä

Hiki, kukapa siitä tykkäisi. Märkää ja haisevaa. Onneksi laihtuminen onnistuu ilman sitäkin. Purduen yliopiston tutkimuksen mukaan punaviini muodostaa kehossamme kemiallisen yhdisteen, jonka on monissa laboratoriotesteissä huomattu estävän rasvasolujen kasvua ja kehittymistä. Kun pidät kalomäärät kohdallaan, tulos on taattu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Verenpaine laskee

Kumman valitsisit, salin kirkkaat keinovalot ja puheensorinan vai kynttilänvalon ja oman rauhan? Kun juot viinilasillisen kotona hiljaisuudessa, hoidat samalla terveyttäsi. Hiljainen, rauhallinen ympäristö laskee verenpainetta ja tasoittaa sydämen sykettä. Samalla stressi vähenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viinin polyfenolit myös pienentävät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Suosi viinejä, jotka on tehty Lounais-Ranskassa kasvaneista rypäleistä, sillä niissä on eniten hyviä polyfenoleja, vinkkaa Health Discoveries.

3. Saat lisää elinvuosia

Juomalla punaviinejä eri maista voit tutustua eri kulttuureihin. Ja kulttuurin harrastaminen pidentää ikää, on todistanut mm. ylilääkäri Markku T. Hyyppä kirjassaan. Voit harrastaa joko viinikulttuuria tai poimia vaikkapa syksyn uutuuskirjan lasillisen kyytipojaksi.

4. Hoidat mielenterveyttäsi

Vaikka kävisikin salilla yhdessä kavereiden kanssa, ei muiden kuntoilijoiden kuullessa voi tilittää tuntojaan samaan malliin kuin yhdessä lasillisen äärellä. Kunnon avautuminen ystävälle on kuin terapiaa ja parantaa oloa. Sitä paitsi, kumpi vie elämässä pidemmälle: hyvät ystävät vai tiukka hauis?

5. Voit ottaa tuplatreenin

Kotona voit treenata multitaskaten: nauti viinistä JA seksistä. Viinihän sopivassa määrin nautittuna lisää alttiutta harrastaa seksiä – ja seksi taas on tunnetusti hyvää aerobista treeniä, kuluttaa kaloreita, treenaa lantionpohjanlihaksia, vähentää stressiä ja sairastumistä plus voittaa hauskuudessaan kahvakuulan kanssa painimisen.

6. Vältät stressin

Stressi vanhentaa, tekee sydämelle pahaa ja on muutenkin ikävä tunne. Vältän kärttyisän olon, aikatauluongelmat ja sopivan jumpan kyttäämisen, kun vaihdat salillemenostressin hauskaa viini-iltaan.

7. Vältät myös flunssan

Kuntosalien ovenkahvat, laitteet, vesihanat – täynnä bakteereja ja viruksia.  (Sama juttu muuten työpaikan ovenkahvojen kanssa.) Ne onkin helppo vaihtaa punaviinin antioksidantteihin. Ja antioksidantit, ne suojaavat sinua flunssalta.

8. Hoidat hampaitasi

Salilla voi käydä niinkin, että liukastut zumbassa tai kompastut maassa lojuvaan kymmenen kilon kahvakuulaan. Pahimmassa tapauksessa lyöt hampaasi lattiaan ja tajusi palaa vasta hammaskirurgin tuolilla. Viinin kohtuukäyttäjällä tätä vaaraa ei ole. Väittävät, että sen sijaan punaviini on hampaiden ystävä: se kovettaa hammaskiillettä, mikä puolestaan ehkäisee reikiintymistä. Muista huuhtaista viinilasillisen jälkeen suu vedellä, niin vältyt myös kiilteen värjäytymiseltä.

Lue myös:

Yäk vai nam? Tämä on uusi viinitrendi

Kuinka kauan avattu viini säilyy hyvänä?

Näin saat viinipullon auki ilman pullonavaajaa – video

Viiniä ja vihanneksia – näin Katy Perry syö keikoillaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla