Janni Hussi. Kuva: Juha Salminen
Janni Hussi. Kuva: Juha Salminen

Fitnessurheilija Janni Hussi, 23, kokkaa valtavia määriä ja haaveilee itse metsästämästään riistaruuasta.

Kun fitnessurheilija Janni Hussi laittaa ruokaa pariksi päiväksi kerrallaan, ei pelata ihan pienten määrien kanssa. Kahden urheilijan perheessä se tarkoittaa noin 2,5 kiloa broilerin fileitä, viittä puntillista parsakaalia, paketillista riisiä ja pellillistä uunijuureksia sekä ”jäätävän isoa” kulhollista salaattia.

Toinen kanan ja parsakaalin popsija on Jannin NHL:ssa jääkiekkoileva poikaystävä Lauri Korpikoski.  Hänellä ei ole asiaa kauhan varteen, sillä Janni ei hyväksy keittiöönsä tunkeilijoita.

– Jos Lauri yrittää tulla keit­tiöön minun kokatessa, niin ajan hänet heti muualle, Janni kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Normaalisti ruoka maistuu Jannille, mutta kesällä stressi vei häneltä ruokahalun ja nälän tunteen. Urheilija joutuikin katsomaan ruoka-ajat kellosta ja syömään,  vaikka ei olisi maistunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kisadieetti poltti loppuun

Stressi alkoi painaa viime keväänä, kun Janni oli pudottanut 11 kiloa tiukalla dieetillä SM-kisoja varten. Kesällä kisojen jälkeen hän söi kaksi viikkoa normaalisti, kunnes oli ryhdyttävä seuraavalle kisadieetille.

Toisesta kotikaupungistaan Phoenixista Suomeen kesäksi lentänyt Janni yritti treenata, tehdä mallin töitä, tavata läheisiään sekä kuvata itseään Tavallista elämää -tosi-tv-sarjaa varten. Avomiehensä kanssa hän oli sopinut, että kesä olisi parin yhteistä aikaa, koska talvisin Lauri on usein pelireissuilla. Mutta vähällä ruualla sitkuttelevalta dieettaajalta loppui energia.

– Yritin repiä aikaa parisuhteelle, mutta tekemistä oli liikaa. Paloin loppuun.

Janni päätti jättää kisadieetin kesken ja kisat väliin. Löysääminen auttoi, ja ruokahalu sekä into kokata ovat palanneet.

Kokkitaidot blogeista

Aina Janni ei ole viihtynyt keittiössä. Vielä pari vuotta sitten hän eli lähestulkoon maitorahkalla. Muiden fitnessmimmien blogeissa alkoi kuitenkin vilistä mielenkiintoista tietoa ruokailusta.

– Aloin apinoida heidän reseptejään. Kun onnistuin, innostuin ruuanlaitosta tosissani.

Janni on vaikuttanut myös läheistensä ruokailutottumuksiin. Vanhempien kotona Kouvolassa on siirrytty eineksistä omatekoiseen puhtaaseen ruokaan.

– Äiti on entistä pirteämpi ja toistakymmentä kiloa kevyempi, Janni sanoo.

Mummolle hän on luvannut opettaa proteiiniletun valmistuksen, ja suostuttelun jälkeen Lauri on vaihtanut ottelupäivien kermaisen kanapastan gluteenittomaan ja maitotuotteita karttavaan ruokavalioon.
Jopa rahkapurkki on Jannille enää vain kiireisen päivän hätäratkaisu.

– Tajusin, että maitotuotteet keräävät nestettä elimistöön, joten korvasin rahkat munilla, kanalla ja kalalla. Paino humpsahti heti 1,5 kiloa alaspäin. Laurinkin kroppa muuttui ihan eri näköiseksi.

Metsästyskortit hanskassa

Janni ja Lauri hellittävät viikonloppuisin. Karkit ovat pannassa, mutta 20 euron säkillisen suklaa- ja maustekuorrutettuja pähkinöitä pari tuhoaa nopeasti. Jenkeistä on löytynyt uusi herkku, kurpitsa.

Toiveissa on saada lautaselle lähi- ja luomuruokaa. Janni haaveilee, että voisi olla mahdollisimman omavarainen. Ensihätään pari on suorittanut metsästyskortit. Aiemmin Janni on ampunut ilmakiväärillä tölkkejä takapihalla ja savikiekkoja skeet-radalla. Enää puuttuu vain aseenkantolupa. Sitten tähtäimessä ovat linnut.
Urheilijaparillamme on uusi yhteinen harrastus.

Lue myös:

Fitnessmalli Janni Hussi: "Kuvittelin, etten koskaan pompi miehen mukaan"

Janni Hussi esittelee kesän 2014 ihanimmat bikinit – katso video

Janni Hussi: "Peppu on paras puoleni"

Fitnessmalli Janni Hussin pepputreeni – katso liikkeet videolla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla