Jooga auttoi Dana Falsettia pääsemään eroon masennuksesta ja ahmimisesta. Nyt hänen päälläseisontakuvansa keräävät tykkäyksiä.

Over the last few days I've gotten countless messages about how to start practicing, where you can take my classes, etc. First of all of you want to start practicing, just do it. Go to a class even if you feel insecure, find some classes online and don't be afraid to let them kick your ass in the best way, make it happen because you deserve that time for self care. I can't help you make the time for it, but I can give you resources. Last week I launched my @codyapp plan that I am so honored to share. This plan includes my wrist and shoulder routine, posture break downs in simple language, an awesome strength building class to give you a solid foundation, and flows to put it all together. It's great for beginners, for those in bigger bodies and all bodies, for seasoned practitioners, for everyone. The coolest part about @codyapp is that I can interact with you as you log the classes, so I'm available online to answer any questions along the way. Today's Riverside CA workshop is sold out, but I have upcoming workshops in Alexandria VA, New Orleans, Philly, and Denver! Sign up through the link in my bio. xx

Kuva, jonka Dana Falsetti (@nolatrees) julkaisi

Instagram pursuaa niitä kuvia: Kauniita hoikkia naisia hankalan näköisissä jooga-asennoissa. Täydellisiä vatsalihaksia, älyttömän kapeita vyötäröitä ja siroja nilkkoja.

Sosiaalisen median hurmannut Dana Falsetti on raikas poikkeus. Hän näyttää Instagram-tilillään, Facebook-sivullaan ja YouTube-kanavallaan, että taitava joogi voi olla toisenkinlainen.

Falsetti kertoo kotisivuillaan, että kärsi ennen masennuksesta ja ahmimisesta. Kun hän alkoi käydä kuntosalilla, paino putosi, ja hän alkoi kuulla kohteliaisuuksia ulkonäöstään. Falsetti huomasi kuitenkin, että vain hänen kehonsa muuttui. Mielenrauha puuttui.

Se löytyi joogatunnilta. Aloitettuaan joogan Falsetti tajusi, että häntä ei rajoittanut keho, vaan mieli.

”Moni ajattelee, että täytyy olla laiha, notkea tai voimakas harrastaakseen joogaa”, Falsetti kirjoittaa kotisivuillaan.

Hänen mielestään jooga sopii ihan kaikille.

”Jooga on henkinen harjoitus, joka antaa mahdollisuuden olla oma itsensä ja nähdä itsensä sellaisena kuin on.”

😄😄😄 in Vermont

Kuva, jonka Dana Falsetti (@nolatrees) julkaisi

Eikä jooga ollut aluksi helppoa Falsettillekaan. Hän kertoo sivuillaan ensimmäisestä joogatunnistaan:

”En jaksanut pysyä alaspäin katsovassa koirassa edes viiden hengityksen ajan ja olkapääni olivat tulessa, kun muut huoneessa tekivät erilaisia päälläseisontoja ihan kuin niissä ei olisi mitään ihmeellistä.”

Mutta harjoitus tekee mestarin, sillä nyt Falsetti on joogaguru, jonka tunneille moni hinkuu.

”Tule joogatunnille selvittämään, miltä sinusta tuntuu, älä tuomitsemaan ulkonäköäsi”, Falsetti rohkaisee.

I am full. Full on love and the best vibes and so much joy. I am endless grateful for the opportunity to teach and share what I love. It is a dream come true. Such an amazing experience in NYC this weekend @inbodiedyoga. Y'all are fierce!! I got to witness so many beautiful people popping up into headstand after saying they couldn't, pushing limits so they can learn and grow, and all of us appreciating and honoring our bodies for all we ask them to do. Yogis of every kind, PEOPLE of every kind, size, shape, and color came out to share and offer up love through this practice. I am honored, humbled, endlessly grateful to you for joining me and allowing me to share this gift, only to receive it right back from you. I can't say thank you enough. So full of love. Seeya in August, NYC! 💜 xx, Dana

Kuva, jonka Dana Falsetti (@nolatrees) julkaisi

Katso myös video, jolla Falsetti opastaa, miten aloittelija voi tehdä alaspäin katsova koira -asennon oikein: 

Falsettin YouTube-kanavalta voi bongata myös edistyneitä liikkeitä:

rauhaa ja rakkautta

Pluskokoisen joogin kuvat ihastuttavat somessa – teepä perässä!

itse parannuin masennuksestani yhdessä yössä kun illalla rukoilin Jeesukselta Kristukselta apua elämääni ja kun aamulla heräsin masennukseni oli tiessään ja myös näköni parani ja nykyään en tarvitse enään silmälasejani. sen jälkeen olen saanut kokea elämässäni niin absoluuttisen töydellistä mielenrauhaa ja euforiaa mitä en ole koskaan edes kuvitellut voivani kokea! rukoilin 4.6.2015 ja aamu jolloin koin uudelleen syntymisen pyhästä hengestä oli 5.6.2015. tämä on oma henkilökohtainen kokemukseni...
Lue kommentti

Uusi suomalainen väitöskirja osoittaa, että voimaharjoittelulla ei kasvateta pelkästään lihasta vaan autetaan muutenkin kroppaa voimaan hyvin.

Uusi vuosi, uudet kujeet – monille se tarkoittaa uutta intoa lähteä lenkkipolulle tai jumppaan kuntoa kohottamaan. Mutta onko lajilla väliä? Miten kannattaisi urheilla, jos haluaa karistaa vatsan seudulta muutaman sentin tai muuten voida paremmin?

Jyväskylän yliopiston tutkija Johanna Ihalaisen tuore väitöskirja osoittaa, että vastaus kysymykseen voi olla voimaharjoittelu. Ihalainen tutki väitöskirjassaan, miten voimaharjoittelu vaikuttaa muun muassa kehon rasvan määrään sekä stressin, univajeen ja liikunnan puutteen aiheuttamaan kehon matala-asteiseen tulehdustilaan eli inflammaatioon.

Lue myös: Jyllääkö elimistössäsi hiljainen tulehdus? 3 asiaa, jotka ylläpitävät ärsytystä

Väitöskirjan tuloksien mukaan rankka voimaharjoitus ja lihastreeni saavat aikaan välittömän vasteen monissa kehon tulehduksen merkkiaineissa. Aluksi voimaharjoittelu nostaa niiden määrää, mutta pidemmällä aikavälillä seuraa puolestaan merkkiaineiden laskua. Voimaharjoittelu auttaa siis laskemaan kehon matalia tulehdusarvoja.

Voimaharjoittelun hyödyt eivät kuitenkaan jää siihen: sen avulla voi karistaa myös erityisesti sitä itsepintaista naparasvaa.

Ihalainen kertoo tutkimuksen tiedotteessa, että jo muutaman viikon voimaharjoittelun jälkeen tutkimuksissa pystyttiin havaitsemaan positiivisia muutoksia vatsan alueen rasvan määrässä. Vatsan alueelle kertynyt rasva on tutkimusten valossa kaikkein haitallisinta terveydelle.

– Kun voimaharjoittelu aloitettiin ilman harjoittelutaustaa, nähtiin jo neljän viikon harjoittelun jälkeen positiivisia muutoksia vatsan alueen rasvan määrässä, Ihalainen kertoo.

Tehokkain tapa polttaa rasvaa vatsan seudulta on yhdistää voima- ja kestävyysharjoitteita.

Tutkimuksen perusteella myös selvisi, että tehokkain tapa polttaa rasvaa vatsan seudulta on yhdistää voima- ja kestävyysharjoitteita niin, että erilaiset treenit tehdään eri päivinä eikä yhdessä samaan aikaan.

Jos lenkkeily tai jumppa ei siis innosta mutta tekisi mieli urheilla, lompsista vaan kuntosalille – vatsarasvasta voi päästä tehokkaasti eroon sielläkin. Liikkeelle voi lähteä vaikka opettelemalla muutaman hyvän perusliikkeen, kuten koko kroppaa treenaavan maastavedon.

Juoksua harrastava Pia kaipaa lisää lihaskuntotreeniä ja proteiinipitoisempaa purtavaa. Personal trainer Janne Särmäkari laati kuukauden harjoitusohjelman.

Lähtötilanne

Pia Lindroth, 48, kaipaa lisää lihaksia

”Harrastan juoksua, mutta vuosi sitten iskiashermoni alkoi oireilla ja selkäni oli kipeä. Kesällä tapasin fysioterapeutin, joka kertoi, että pakaralihakseni on niin heikko, että se vaikuttaa myös selkääni. Päätin aloittaa säännöllisen lihaskuntotreenin, jotta saisin voimaa juoksuuni.

Käyn 3–4 kertaa viikossa crosstraining-tyyppisessä ryhmätreenissä. Siellä teemme liikkeitä kahvakuulalla, levypainoilla ja TRX-naruilla. En jaksa vielä nostaa niin paljon painoja kuin haluaisin. Uskon, että minun pitäisi tehdä enemmän kehonhuoltoa, jotta liikkuvuuteni kehittyisi ja lihaskuntotreeni sujuisi paremmin.”

Saavuta tavoite näin

Lihastreenin pitää olla riittävän raskasta, jotta tulokset tuntuvat ja näkyvät.

Kun treenissä tuntuu siltä, että puristaa itsestään irti kaiken ja vähän enemmänkin, lihaskudos alkaa kehittyä.

Treenistä saa tehot irti, kun harjoittaa lihaksia 3–5 päivänä ja pitää lepopäiviä 1–2 päivänä viikossa, personal trainer Janne Särmäkari neuvoo.

Treenipäivät kannattaa jaotella niin, että yhtä tai enintään kolmea lihasryhmää harjoittaa yhtenä päivänä. Lisäksi yhdessä laitteessa pitää treenata tai yhtä liikettä pitää toistaa liikkeestä riippuen 6–15 toistoa 3–5 sarjaa.

Lihasmassaa tavoittelevan ei pidä pelätä painojen lisäämistä.

Sarjojen pitää tuntua siltä, että ei enää pystyisi tekemään toistoja. Silloin voi vähentää hieman painoja ja puristaa loput voimat irti pienemmillä painoilla.

Myös vaihtelua kannattaa hakea. Samaa saliohjelmaa ei ole syytä tehdä vuosikaupalla. Lisäksi saliharjoittelun rinnalla on hyvä tehdä toiminnallisia treenejä, esimerkiksi kahvakuulilla ja TRX-naruilla. Ne kehittävät kehon tukielimistöä ja liikkuvuutta ja antavat sopivaa boostia treeniin.

Lihasmassaa tavoittelevan ei pidä pelätä painojen lisäämistä. Etenkin aloitteleva treenaaja saattaa herkästi jumiutua tekemään liikkeitä samoilla painoilla.Kannattaa testata muutaman kilon painonlisäystä vähitellen muutaman viikon välein. Kun pari toistoa sujuu, menee muutama lisääkin.

Muista proteiini!

Lihaksen kasvatuksessa proteiini on tärkeässä roolissa. Sitä tarvitaan 1,5–2,5 grammaa per painokilo. Terveellinen ruokavalio koostuu proteiinien, hyvien rasvojen ja hyvien hiilihydraattien yhdistelmästä. Hyviä proteiininlähteitä ovat liha, siipikarja, kala, kananmuna, siemenet, pähkinät, palkokasvit, soija ja nyhtökaura.

Tee viikossa neljä lihaskuntotreeniä ja pidä kolme lepopäivää. Jaottele treenit näin:

1. päivänä rinta-, olka- ja ojentajalihakset.

2. päivänä selkä ja hauikset.

3. päivänä jalat.

4. päivänä corea ja toiminnallista treeniä. Pidä liikkeiden välissä 1 min tauko.

Maanantai

Rinta-, olka- ja ojentajalihakset. Liikkeitä esimerkiksi penkkipunnerrus, vinopenkki, taljarutistus, pystypunnerrus, ranskalainen punnerrus, olankohautus, smith-liike, taljapunnerrus köysillä, pystypunnerrus käsipainoilla.

Tiistai

Selkälihakset. Liikkeitä esim. maastaveto, leveä ja kapea ylätalja, kulmasoutu käsipainoilla, alasoutuja, hauis taljassa ja vasarakääntönä.

Keskiviikko

Lepopäivä tai kehonhuoltoa, kuten 60 min venyttelytunti tai kevyt joogatunti.

Torstai

 Jalkalihakset. Liikkeitä esim. kyykky, sumokyykky maastavedolla, askelkyykkykävely, pohjeliikkeet, reiden koukistukset ja ojennukset.

Perjantai

Lepopäivä.

Lauantai

Neljä sarjaa (3 x 6–10 toistoa), joiden välissä 1 min. 1 sarja: rinnallevetoja ja rocky-vatsalihasliikkeitä. 2 sarja: kahvakuulatempaus ja voimapyöräliike, 3. sarja: kyykky ja pystypunnerrus kahvakuulalla ja istumaan nousu työnnöllä, 4. sarja: high pull kahvakuulilla ja linkkuveitsiliike TRX-naruilla.

Sunnuntai

Lepopäivä tai kehonhuoltoa, kuten 60 min putkirullaus- tai venyttelytunti.