Näillä liikkeillä vetreytät istumisen jäykistämät paikat ja saat selkään liikettä.

Fitness- ja crossfit-urheilija Eveliina Tistelgren näyttää, millä liikkeillä selkä pysyy kunnossa. Treenin suunnitteli urheilufysioterapeutti, fysiikkavalmentaja Ville Rapeli Helsinki Core Trainersilta.

Tässä videolla näkyvät liikkeet:

1. Lonkan pyöritys & reisiluun veto ulos

Huomioi liikkeessä: Kierrä etummaista polvea ympäri mahdollisimman laajalla liikkeellä: taakse, sisään, eteen ja ulos. Tee ensin 10 kierrosta myötäpäivään, sitten 10 kierrosta vastapäivään. Vaihda sitten kuminauha toiseen jalkaan ja tee yhtä monta kierrosta. Liike parantaa lonkan liikkuvuutta.

2. Takareiden avaus & reisiluun veto taakse

Huomioi liikkeessä: Vedä vasenta jalkaa suorana kohti rintaa sisäänhengityksellä. Pidä venytys uloshengityksen ajan ja palauta jalka sisäänhengityksellä koukkuun rinnan päälle. Venytys tuntuu takareidessä.

3. Skorpioni

Huomioi liikkeessä: Pidä kämmenet tiiviisti kiinni lattiassa ja katse maassa. Nosta uloshengityksellä oikea jalka koukussa selän ylitse jalkaterä kohti vasenta kämmentä. Käännä myös pää oikealle. Palauta sisäänhengityksellä alkuasentoon ja toista toisella puolella. Liike avaa lantion ja lonkan etuosaa sekä selkää.

4. Alavatsaliike

Huomioi liikkeessä: Pidä polvet suoraan lonkkien alla ja kämmenet suoraan olkapäiden alla. Pidä katse maassa ja käännä lantiota ja häntäluuta hieman alaspäin. Nosta uloshengityksellä ensin molemmat polvet pari senttiä irti maasta ja sitten vielä vasen jalkaterä muutaman sentin maasta. Pidä asento lyhyen hengitystauon ajan ja laske alas sisäänhengityksellä. Toista liike ja nosta oikea jalka. Liike treenaa alavatsaa.

5. Lapapunnerrus & aukikierto

Huomioi liikkeessä: Pidä katse lattiassa, vatsa tiukkana ja vedä lavat yhteen sisäänhengityksellä. Uloshengityksellä pyöristä lavat auki. Käänny samalla kylkilankkuun oikean kyynärpään ja polven varaan. Pidä vasen jalka suorana, jalkaterä maassa. Suorista se sitten uloshengityksellä ylös vaakatasoon, jännitä molempia pakaroita ja nosta vasen käsivarsi ja katse kohti kattoa. Pidä hetki ja laske jalka sisäänhengityksellä. Toista 10 kertaa molemmilla puolilla. Liike kehittää muun muassa yläselän hallintaa ja alavatsan kontrollia.

Katso myös:

Supertehokas crossfit-treeni - katso videot!

Treenaa koko kroppa tabatalla - katso video!

Parhaat fiilikset ja terveysvaikutukset liikunnasta saa, kun hikoilee yhdessä. Nyt pidetään hauskaa porukalla!

Maanantaina 19. maaliskuuta alkaa Me Naisten ennennäkemätön, kymmenen viikkoa kestävä #mimmitliikkuu-haaste. Tämä haaste on ihan kaikille: nyt ei vahdata kiloja eikä senttejä, vaan pankitetaan yhteiseen pottiin ilolla liikuttuja tunteja!

#mimmitliikkuu-haasteen osallistujille on luvassa 10 viikon ajan pt:n vinkkejä, upeita palkintoja ja ryhmän tsemppiä.

Liikunta tekee tunnetusti hyvää, mutta tutkimusten mukaan muut ihmiset ja yhdessäolo ovat todellinen onnellisuuden tae. Lisäksi tsemppaavassa porukassa liikunta on hauskempaa kuin yksin. 

Siksi Me Naiset on perustanut haastetta varten Mimmit liikkuu! -Facebook-ryhmän, jossa lähdemme yhdessä lukijoiden kanssa metsästämään liikunnan iloa, kuntoilurutiineja ja liikkeen hyvää tekeviä vaikutuksia. 

Ryhmän kippareina toimivat personal trainer Maikki Marjaniemi ja Me Naisten liikunta- ja hyvinvointitoimittaja Viivi Aaltovesi. Maikki ja Viivi keksivät kymmenen viikon ajan mitä hauskempia tapoja liikkua ja haastaa itseään sekä kaveria.

Personal trainer Maikki Marjaniemi antaa ohjeita ja harjoituksia #mimmitliikkuu-haasteen osallistujille.
Personal trainer Maikki Marjaniemi antaa ohjeita ja harjoituksia #mimmitliikkuu-haasteen osallistujille.

Liity haasteeseen täällä!

Miten pääsee mukaan?

Mene Facebookiin ja liity siellä Mimmit liikkuu! -ryhmäämme. Liityttyäsi saat lisätietoa viikkohaasteista, uusia liikuntavinkkejä sekä paljon inspiraatiota ja vertaistukea liikkumiseen.

#Mimmitliikkuu -haasteen ytimessä on yhteinen liikuntapankkimme, jonne keräämme liikuttuja tunteja. Mitä enemmän liikut, sitä suurempi on todennäköisyytesi voittaa hulppea pääpalkinto: ihana hemmotteluloma kahdelle (itselle + sille parhaalle liikuntakaverille) Långvikin kokous- ja kylpylähotellissa. 

Aktiivisuus Facebook-ryhmässä palkitaan, sillä osallistujien kesken arvotaan mahtava hemmotteluloma Långvikin kylpylähotellissa.
Aktiivisuus Facebook-ryhmässä palkitaan, sillä osallistujien kesken arvotaan mahtava hemmotteluloma Långvikin kylpylähotellissa.

Osallistu haasteeseen, pankita tunteja ja voita hemmotteluloma kylpylähotelli Långvikissa!

 478 euron arvoisen pääpalkinnon arvonta suoritetaan ryhmässä 10 haasteviikon päätteeksi kaikkien liikuntatunteja pankittaneiden kesken. Ihanaan hemmottelulomaan kuuluu yöpyminen, vapaa pääsy kylpylään ja kuntosalille, maistelumenu, herkkuaamiainen ja tietysti 30 minuutin hemmotteluhoidot molemmille.
 
Mimmit liikkuu! -ryhmässä arvotaan lisäksi joka viikko Finlaysonin upeita tuotepalkintoja sekä Maikki Marjaniemen verkkovalmennuksia. 

Tule mukaan, nähdään Mimmit liikkuu! -ryhmässä! 
 

 

Kiinnostavien tanssilajien valikoimasta löytyy jotakin jokaiselle vipattavalle tanssijalalle.

Bugg

Rock’n’swing-tansseihin kuuluva ruotsalainen bugg on muodissa suomalaisillakin tanssilavoilla. Bugg on kotimaisen fuskun iisimpi serkku. Tanssin jujun oppii helposti alkeiskurssilla, vaikka aiempi tanssikokemus olisi nollassa.

Ruotsissa buggia tanssitaan paikallisten tanssiyhtyeiden tahtiin, mutta Suomessa yleensä ajankohtaiseen pop-musiikkiin.

Kenelle sopii? Bugg sopii sinulle, jos haluat tutustua uusiin ihmisiin. Et tarvitse paria aloittaaksesi harrastuksen, sillä tanssitunneilla vaihdellaan pareja. Liikkeitä voi hioa tanssilavoilla ja swing-tanssijuhlissa, joita järjestetään suurimmissa kaupungeissa.

Kokeile myös: Kun buggin helppo perusaskel alkaa sujua, testaa myös muita rock- ja swing- tansseja, kuten lindy hopia, fuskua ja boogie woogieta.

Twerk

Hittitanssi twerk yhdistää lantionkäyttötekniikkaa ja rohkeaa asennetta. Twerkiin kuuluva rytmikäs pyllyn hyllytys saattaa näyttää helpolta, mutta erilaisista tekniikoista löytyy treenattavaa vaikka moneksi vuodeksi. Twerkin juuret ovat Afrikassa, ja se yleistyi Yhdysvalloissa 1990-luvulla.

Twerk-tunnilla saa varmasti hien pintaan ja reisilihakset maitohapoille. Soittolistalla vuorottelevat kuumat listahitit ja jamaikalainen dancehall-musiikki.

Kenelle sopii? Sopivan rohkealle. Jos ajatuskin lantion pyörittämisestä ujostuttaa, twerk ei ole sinun juttusi – mutta jos uskaltaudut mukaan, voit saada tanssitunnilta vahvistusta itsetunnollesi.

Kokeile myös: Lantion käyttöä ja karibialaisia rytmejä harjoitellaan myös reggaeton- ja dancehall queen style -tunneilla.

Tanssitunnilla kehittyvät erityisesti aerobinen kunto ja koordinaatio, kun jalat tekevät askelsarjoja ja kädet samaan aikaan omia kuvioitaan.
Tanssitunnilla kehittyvät erityisesti aerobinen kunto ja koordinaatio, kun jalat tekevät askelsarjoja ja kädet samaan aikaan omia kuvioitaan.

Bollywood

Bollywood-tanssituntien sound-track tulee suoraan intialaisista musikaalileffoista. Tanssi yhdistelee intialaisia kansantansseja itämaiseen tanssiin, afroon, discotanssiin, nykytanssiin… melkein mihin vain!

Näyttävä Bollywood voi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta askel askeleelta opetellessa hienoimmatkin koreografiat saadaan sujumaan. Tanssitunnilla kehittyvät erityisesti aerobinen kunto ja koordinaatio, kun jalat tekevät askelsarjoja ja kädet samaan aikaan omia kuvioitaan.

Vaikka Bollywood-esitykset ovat värikkäiden ja kimmeltävien asujen ilotulitusta, tunnilla pärjää tavallisessa t-paidassa ja trikoissa.

Kenelle sopii? Sellaiselle, joka kaipaa hauskaa tanssilajia.

Kokeile myös: Jos kaipaat lisää vaikeusastetta, kokeile itämaista tanssia. Keskivartalon liikkeet vahvistavat vatsa- ja selkälihaksia tehokkaasti.

Jos nykytanssi on jo tuttua, testaa suosituksi noussutta nykytanssin ja jazz-tanssin yhdistelmää, lyrical jazzia.
Jos nykytanssi on jo tuttua, testaa suosituksi noussutta nykytanssin ja jazz-tanssin yhdistelmää, lyrical jazzia.

Nykytanssi

Nykytanssitunneilla opetellaan tekniikkaa jalkojen ojentamisesta piruetteihin ja liikutaan monipuolisesti, myös kierimällä lattiatasossa ja laittamalla painoa käsille. Tunneilla saatetaan myös improvisoida.

Musiikin puolesta nykytanssi on käsittämättömän monipuolista. Kaiuttimista kuuluu kaikkea klassisesta kansanmusiikkiin ja iskelmästä listahitteihin.

Kenelle sopii? Tämä tanssilaji sopii kaikille – nykäri luonnistuu, vaikka kehossa olisi rajoitteita.

Kokeile myös: Jos nykytanssi on jo tuttua, testaa suosituksi noussutta nykytanssin ja jazz-tanssin yhdistelmää, lyrical jazzia. Lyrical jazziin kuuluvat voimakas musiikin tulkinta, laajat virtaavat liikkeet sekä näyttävät hypyt ja piruetit.