Me Naiset
|
Emmi Oksanen
Hyvät kengät ovat tärkein retkeilyvaruste. Kuva: Shutterstock
Hyvät kengät ovat tärkein retkeilyvaruste. Kuva: Shutterstock

Retkeilyn ei tarvitse olla hifistelyä. Tärkein tarvike on hyvät kengät.

1. Kengät

Hyvät sisäänajetut kengät ovat tärkein retkeilyvaruste. Lyhyelle päiväretkelle voi lähteä lenkkareissa, jos selässä ei ole isoa reppua. Jos kannat selässäsi yli kymmentä kiloa, vaelluskengät ovat lenkkareita parempi vaihtoehto. Vaelluskengät tukevat nilkkaa ja jalkaa muutenkin.

2. Sään kestävät vaatteet

Pue päälle mukavat housut, urheilurintsikat, paita ja takki. Aina parempi, jos vaatteesi pitävät myös tuulta ja sadetta. Vaatteita on päällä sopivasti, kun lähtiessä palelee vähän. Kävellessä tulee luultavasti sopivan lämmin. Varaa reppuun lämmin paita ja sukkahousut kylmän varalle ja taukoja varten.

3. Vettä ja eväitä

Ota päiväretkelle ainakin litra vettä vesipulloihin ja mieluummin liikaa kuin liian vähän eväitä. Luonnossa voi tulla kova nälkä. Pähkinät ja rusinat ovat hyviä naposteltavia varsinaisen lounaan lisäksi. Monissa kansallispuistoissa on vesipisteitä tai puroja, joiden vesi on riittävän puhdasta juotavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kännykkä, kompassi, kartta ja lamppu

Kansallispuistoissa ei ole aina kuuluvuutta, mutta kännykkä kannattaa ottaa silti mukaan. Jos aiot poiketa merkityiltä reiteiltä, retkelle on syytä ottaa mukaan kartta ja kompassi, kunhan osaat käyttää kompassia. Otsalamppu tai taskulamppu on hyvä turvavaruste, mikäli retkeilet iltaan asti. Pimeässä ei ole kiva kävellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Tämä harrastus kampittaa stressin

Sisältö jatkuu mainoksen alla