Nyt jumpataan keho kiinteäksi.

Jos teet koko jumpan, yksi kierros riittää. Jos keskityt vain yhteen tai kahteen osa-alueeseen, tee kahdesta kolmeen kierrosta.

Vyötärö tiukaksi

Mene jumppapallon päälle punnerrusasentoon. Vedä polvet rintaa kohti ja palauta lähtöasentoon. Liike saa olla napakka ja melko nopea. 15–20 toistoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asetu selinmakuulle ja pidä kyynärvarret koukoussa. Nosta vastakkainen polvi ja kyynärpää toisiaan kohti. Tee sitten sama toiselle puolelle. Jos liike tuntuu raskaalta, riittää, että lavat nousevat alustasta. 20 toistoa. 

Seiso ryhdikkäästi ja aseta kädet pään taakse. Kierrä vartaloa niin, että
vastakkainen kyynärpää ja polvi koskettavat. Palaa lähtöasentoon ja tee
sama toiselle puolelle. 20–30 toistoa.

Mene punnerrusasentoon ja vie toinen jalka vartalon alta toiselle sivulle.­ Kosketa kantapäätä vastakkaisella kädellä. Muista vartalon hyvä hallinta. 20 toistoa.

Mene selin­makuulle ja pidä kädet vartalon vieressä. Nosta lonkka ja polvi koukkuun, suorista sitten jalka. Tee liike vuoro­jaloin. Pidä lantio ja lanneranka jämäkkänä. 15–20 toistoa.

Käsivarret kiinteiksi

Mene naisten tai miesten punnerrus-asentoon­ ja nosta toinen jalka irti alustasta. Laskeudu alas ja pidä kädet vartalon vieressä. Punnerra takaisin lähtöasentoon. 10 toistoa molemmilla jaloilla.

Aloita liike niin, että kuula roikkuu haarojen välissä. Kädet ovat kiinni kyljissä, vatsa tiukkana ja polvet rentoina. Ota lantion levyinen­ haara-asento ja tee hauiskääntö. Vie kuula pään päälle ja koukista kädet taakse niin, että kuula menee­ lähelle yläselkää. Pidä käsivarret­ koko ajan pään lähellä. 15–20 toistoa.

Reidet timmeiksi

Nosta jalat jumppapallon päälle ja ojenna vartalo tiukaksi. Vedä polvet koukkuun ja palauta lähtöasentoon. Liike saa olla melko nopea ja napakka. 20 toistoa.

Askelkyykkykävely. Astu askel­ eteen ja ponnista toinen jalka eteen ylös koukkuun. Älä päästä polvea varvaslinjan yli. Halutessasi voit ottaa käsipainot lisävastukseksi. 20 toistoa.

Laita kädet pään taakse. Laskeudu kyykkyyn ja palaa lähtöasentoon. Pidä lantio jämäkkänä äläkä päästä polvia varvaslinjan yli tai notkumaan sivusuunnassa. 15–20 toistoa.

Ponnista kyykystä suoraan ylös ja laskeudu hallitusti takaisin alas. 15–20 toistoa.

Ota ryhdikäs asento, kumarru sitten eteen ja laskeudu kyykkyyn. Laita kädet alustalle hieman harteita leveämmälle. Ponnista jalat suoriksi taakse niin, että päädyt hallittuun etunojaan. Ponnista jalat takaisin eteen ja palaa seisoma-asentoon. 10–15 toistoa.

Peppu pinkeäksi

Koukista polvi ja nosta jalka toisen polven päälle. Pidät kädet sivuilla tukipisteinä. Ponnista lantio pakarajännityksen avulla niin ylös kuin mahdollista. 15–20 toistoa.

Asetu makaamaan vatsalleen ja nosta reidet ilmaan. Pidän ne ilmassa koko liikkeen ajan niin, että jalat ovat mahdollisimman suorina. Levitä molemmat jalat samanaikaisesti auki. 15–20 toistoa.

Ota kahvakuulasta kiinni molemmilla käsillä. Kyykisty ja heilauta kuula jalkojen väliin ja vie se ylös noustessa eteen. Pidä kädet suorina ja vartalo jämäkkänä. 15–20 toistoa.

Asetu makaamaan kyljellesi ja koukista alemman jalan polvi. Nosta suorana olevaa jalkaa irti alustasta. Pidä lantio ja lanneranka jämäkkänä. 15–20 toistoa.

Mene selinmakuulle ja nosta jalat korokkeelle tai jumppapallolle niin, että toinen kantapää on irti alustasta. Nosta lantio ylös. Älä päästä lantiota ja selkää notkolle. 15–20 toistoa.

Liikkeet suunnitteli kunto­valmentaja Johanna­ Muhonen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla