Kuvat: Liina Aalto-Setälä ja Shutterstock
Kuvat: Liina Aalto-Setälä ja Shutterstock

Juoksua, hiihtoa, patikointia ja tietysti hyvää ruokaa. Jos tähän vielä yhdistää uudet lajit, shoppailun ja rentoutumisen, Aikun loma on täydellinen.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen suosii sporttisia kohteita myös lomaillessaan.

– Lomalla jään helposti itselleni kiinni siitä, että juoksen tenniskurssilta purjelautakurssille, vaikka aikomukseni oli levätä.

Aino-Kaisa lomailee aviomiehensä Tom Gustafssonin kanssa Alpeilla talvisin kisojen lomassa, mutta vuoristo ja patikointi kiehtovat hiihtäjää myös kesäisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jos Tomilla on lomaa, hän tulee mielellään ulkoilemaan sinne, missä olen kisaamassa tai leirillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös etelän lämpö on hiihtäjän mieleen. Silloinkin Aino-Kaisalle on tärkeää, että hotelli sijaitsee loistavissa ulkomaastoissa.

Aino-Kaisan suosikit

1. Club La Santa, Lanzarote

Valtava hotellikompleksi, jossa vieraat voivat treenata kolmeakymmentä lajia joogasta maastopyöräilyyn ja koripallosta ryhmäliikuntaan. Täyspitkässä uima-altaassa riittää kauhomista, kun auringossa löhöily alkaa kyllästyttää.

– Ajoin pyörällä niin kovaa vauhtia, että ohitin jopa lenkiltään palaavan pyöräilyjoukkueen – sähköpyörällä tosin, Aino-Kaisa sanoo.

2. Santer-hotelli, Toblach, Italia

 Romanttisessa wellness-hotellissa on muun muassa 300-neliöinen saunaosasto suolahuoneineen. Kesäisin Aino-Kaisa lukee mielellään kirjaa hotellin altaalla tai treenaa rullahiihtoradalla. Ennen kaikkea Aino-Kaisaa houkuttavat kuitenkin patikkamaastot.

– Olen käynyt samassa hotellissa jo kymmenen vuoden ajan ja joka kerta löydän uusia vaellusreittejä.

3. Cristallo-hotelli, Livigno, Italia

Aino-Kaisa lomailee täällä juoksu-, hiihto- ja vaellusmahdollisuuksien vuoksi. Tosin Livignon verovapaassa laaksossa on muutakin, mihin energiansa kuluttaa.

– Siellä on aivan älyttömästi kauppoja. Varmasti hotellin omistaja Maura Cola hankkii sieltä vaatteensa, sillä hän on mielestäni maailman tyylikkäin nainen ja nähtävyys jo itsessään.

Lue myös:

Ammattilainen neuvoo - näin saat tehoa trendikkääseen sup-lautailuun

Eväskausi alkaa! Mitä helppoa ja terveellistä salaattiin ja leivän päälle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla