Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Joskus on ihanaa ja syytäkin laittaa kuntoilukuviot uusiksi. Uutuustunteja on kuntokeskuksissa joka tarpeeseen.

Kaipaatko ryhtiä?

Barre, SATS Elixia

Barre-harjoittelu on kuuma trendi rapakon takana. Tunti pohjaa balettitanssijoiden tankoharjoituksiin, ja lisämausteena on toiminnallista voimaharjoittelua. Treeni tehdään balettitangolla, mutta tanssiaskeleita ei ole luvassa.

Haluatko voimaa juoksuun?

Juoksijan treeni, Motivus

Treenissä vahvistetaan juoksulihaksia, kehitetään kehonhallintaa ja parannetaan liikkuvuutta. Lisäksi tehdään tekniikkaa parantavia harjoituksia. Sopii kaikentasoisille juoksijoille.

Mielessä kunto ja kiinteytyminen?

Shape&Go, Lady Line

45 minuutin kokovartalotreeni lupaa timmiä kroppaa ja kovaa kuntoa. Sykkeennosto-osuuden jälkeen vuorossa on kehonpainotreeniä, ja tunti loppuu joogatyyp-piseen rentoutukseen.

Etsitkö rauhaa ja rentoutta?

Mindfulness by Fressi, Fressi

Tunnin aluksi kroppa herätellään avaavilla liikkeillä ja pilatesharjoittelulla. Sitten seuraa itsensä tutkistelua ja hyväksyvän tietoisen läsnäolon eli mindfulnessin harjoituksia.

Vai kaipaatko jännitystä elämään?

SecretClass, Esport Bristol

Secret class -tunnille mennessä et tiedä mitä on luvassa, sillä salaisen tunnin sisältö on aina yllätys. Mukana on eri lajeja sekä vierailevia ohjaajia.

Lue myös:

Kankea aikuinenkin oppii spagaatin – näin onnistut

Sinäkin voit oppia kärrynpyörän – tässä ohjeet

Näin jaksat juosta 5 kilometriä

Aloita harjoittelu nostamalla polvet käsien päälle, ja ojenna jalat vähitellen suoriksi.
Aloita harjoittelu nostamalla polvet käsien päälle, ja ojenna jalat vähitellen suoriksi.

Päälläseisonnan voi oppia aikuisenakin. Näin se käy!

Akrobatia on nyt muodikasta. Jos laji kiinnostaa, melko helppo tapa aloittaa harjoittelu on opetella seisomaan päällään. Se näyttää vaikeammalta kuin on!

Päälläseisonnassa tärkeimmän työn tekee keskivartalo. Aktivoi vatsalihakset jo ennen asentoon nousemista, jotta tuki löytyy myös ylösalaisin ollessa.

Toinen tärkeä tekninen seikka on käsien ja pään suhde toisiinsa. Pää ja kädet muodostavat tasasivuisen kolmion, ja kyynärpäät ovat 90 asteen kulmassa. Liian leveä ote vaikeuttaa tasapainon löytymistä.

Katso videolta, miten päälläseisonta onnistuu:

Video: Juulia Kalavainen

Harjoittele päälläseisontaa vaiheittain: 

  1. Aloita harjoittelu nostamalla polvet kyynärpäiden päälle. Aluksi riittää, että opettelet pysymään tässä asennossa.
  2. Nosta jalat yksi kerrallaan ylös kerälle.
  3. Kun tasapaino löytyy, nosta jalat suoriksi ylös.

Kysely

Osaatko seisoa päälläsi?

Tehokkaaseen käsitreeniin tarvitset vain kuminauhan ja käsipainot. Parhaat tulokset saat, kun treenaat kolmesti viikossa. Katso videolta käsitreenin liikkeet!

Kädet pääsevät nykyisin aivan liian helpolla. Puhelimen silittely ja hiiren liikuttelu ei käsivarsia kiinteytä, ei myöskään juoksu- tai pyörälenkki. Yksilövalmentaja-fysioterapeutti Anna-Leena Toivanen sanoo, että jos yhtälöön kuuluu vielä alleihin altistava perimä, hidas aineenvaihdunta tai hormoniepätasapaino, rasva kerääntyy helposti heltoiksi käsivarsien alle. 

– Upeiden käsivarsien metsästys alkaa liikkuvuuden ja lihaskunnon parantamisesta, Toivanen sanoo. Tarvitaan ojentaja- ja hauislihasta muokkaavia täsmäliikkeitä. Allien alla lepäävä ojentajalihas on kolmipäinen lihasryhmä, joten se vaatii liikettä eri liikesuuntia yhdistelemällä.

Kauniit käsivarret vaativat treeniä myös ojentajien vastaparille eli hauikselle.

– Kun hauis on kunnossa, ojentajakin näyttää nätimmältä, Toivanen sanoo.

Katso oheiselta videolta täsmäliikkeet, joilla käsivarret kiinteytyvät kahdessa kuukaudessa.