Me Naiset
|
Jenni Peltola
Nonni, nyt lähdetään sporttaamaan. Kuva: Shutterstock
Nonni, nyt lähdetään sporttaamaan. Kuva: Shutterstock

Sosiaalisessa mediassa kiertävät liikuntahaasteet kannustavat ylös sohvalta, punnertamaan ja kyykkimään. Valitse näistä itsellesi sopiva.

21 päivän punnerrushaaste

Säännöt ovat selvät. Ensimmäisenä päivänä jaksetaan 15, kolmen viikon päästä 115 punnerrusta. Urakan voi sentään ripotella pitkin päivää, ja sallittua on myös seinää vasten tai polvet maassa punnertaminen. Marraskuussa starttaavan haasteen voi bongata Facebookista, Instagramista hashtageilla #punnerrushaaste ja #tikisofficial tai täältä.

100 tunnin liikuntahaaste

Kymmenen tuntia liikuntaa kymmenessä viikossa voi kuulostaa paljolta. Paitsi jos sitä vertaa siihen, että suomalainen makaa tai lösöttää tuolissa keskimäärin yhdeksän tuntia valveillaoloajastaan. Blogimaailmaa kiertävän haasteen voi suorittaa millä lajeilla tahansa, vaikka lehtiä haravoimalla. Lopussa seisoo kiitoksena komea sadan tunnin lukema.

30/30 kyykkyhaaste

Kenties slaavikyykkytrendin innoittamana syntyi syväkyykkyhaaste. Se kannustaa viettämään puoli tuntia päivässä syväkyykkyasennossa eli polvet harallaan, takamus alhaalla ja selkä rennosti suorana. Puolituntisen voi koota pätkistä: kokeile syväkyykkykokousta tai alakroppaa vahvistavaa toistotreeniä. Haaste löytyy Facebookista nimellä 30/30 Squat Challenge.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5 kilometrin juoksuhaaste

Hölkkääjäksi haikailevan sopiva ensietappi on viiden kilometrin juokseminen putkeen. Me Naisten helpolla juoksukoululla vitosen kirmaajaksi kehittyy neljässä viikossa. Määrää kasvatetaan hitaasti, ja alussa helpottavat kävelytauot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

30 päivän kehonhuoltohaaste

Jumittuiko selkä liikuntahaasteista, tuppaako venyttely unohtumaan? Aloita rinnalla kuukauden kehonhuoltohaaste, jossa lihaksia vetreytetään foam rollerilla ja dynaamisilla venytyksillä. Ohjelma löytyy Facebookista ja täältä.

Lue lisää:

Näin aloitat juoksemisen ryhmässä

Kävelijästä juoksijaksi – 13 vinkkiä aloittelijalle

Juoksuko vain laihoille? Pluskokoinen juoksi maratonin varoituksista huolimatta

Sisältö jatkuu mainoksen alla