Vilma asuu nykyään Englannin Nantwichissa yhdessä poikaystävänsä kanssa. Kuvat: Mikko Hannula
Vilma asuu nykyään Englannin Nantwichissa yhdessä poikaystävänsä kanssa. Kuvat: Mikko Hannula

Terveellinen ruoka on Vilma Peltoselle tärkeintä kauneudenhoidossa. Hyvinvointibloggaaja ja malli luottaa erityisesti öljyihin ja raakaherkkuihin.

Suosittu hyvinvointibloggaaja Vilma Peltonen ihon- ja hyvinvointi on aina lähtenyt ravinnosta. Hän syö vain mahdollisimman puhdasta, yksinkertaista ruokaa. Näin Vilma kertoo kauneudenhoidostaan Kauneus ja minä -sarjassa: 

"Terveellinen ruokavalio on minulle ihonhoidoista tärkein. Kun suolisto voi hyvin, iho, kynnet ja hiukset hehkuvat. Join nuorena paljon kevytlimsoja, mikä näkyi heti pöhötyksenä kasvoissa. Kun karsin vielä maitotuotteet, turvotus katosi lopullisesti. Syön 95 prosenttia ajasta gluteenitonta, maidotonta ja sokeritonta ruokaa. Eineksiä ei kuitenkaan koskaan löydy lautaseltani, koska haluan syödä mahdollisimman puhdasta ruokaa. Totta kai myös herkuttelen. Rakastan raakaherkkuja, mutta Italiassa syön aina jäätelöä ja tiramisua."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Käytän ihonhoidossa vain luonnonkosmetiikkaa. Deodorantti on kuitenkin poikkeus. Treenaan päivittäin enkä halua vahingossakaan haista hielle. Vähemmän on joskus enemmän. Uskon, ettei ihoa kannata hoitaa liikaa, jotta sen oma ph-tasapaino säilyy. Panostan mielelläni hyviin tuotteisiin. Usein ajatellaan, että luonnonkosmetiikka on kallista, mutta onhan normikosmetiikassakin luksusvoiteita. Luonnonkosmetiikkaa on nykyään saatavilla kaikissa hintaryhmissä. Saan myös paljon tuotteita testiin. Siksi en ole niin merkkiuskovainen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meikki

"Yläasteella olin kokeilunhaluinen meikkaaja. Testasin sinistä ripsiväriä, harjoittelin luomivärillä erilaisia levitystekniikoita ja tein hääkampauksia muistuttavia hiusviritelmiä. Kauneusihanteeni muuttui, kun aloitin mallintyöt 15-vuotiaana. Asuin Seinäjoella ja kuljin lähes viikoittain Helsinkiin. Ensimmäinen näytökseni oli Redkenin hiusnäytös, ja ensimmäiset kuvaukseni tein Prisman katalogiin. Totuin meikittömään ulkonäkööni ja annoin omien piirteitteni tulla esiin.

Meikkaan päivittäin. En koskaan lähde kotoa katsomatta peiliin, koska huoliteltu ulkonäkö ja hyvä ensivaikutelma ovat minulle tärkeitä. En kuitenkaan halua käyttää meikkaamiseen liikaa aikaa. Jos pitää valita joko aamutreenit tai meikki, lähden ehdottomasti lenkille. Arkena meikkaan vartissa, mutta juhlameikkiin panostan mielelläni. Joskus laitan juhliin myös irtoripsitupsuja.

"Huoliteltu ulkonäkö ja hyvä ensivaikutelma ovat minulle tärkeitä."

Ammattimeikkaajat ovat antaneet minulle loistavia vinkkejä urani aikani. Ilman heitä en olisi kokeillut värikkäitä huulipunia. Minulla on viirusilmät, joten en käytä sisärajauksia. Nenän varjostaminen kapeammaksi on sekin ammattilaiselta opittu kikka."

Hiukset

"Värjäsin pari vuotta sitten oman sävyni takaisin. Minulla oli kahdeksan vuotta lähes musta tukka. Vaalea on ehdottomasti luonnollisempi ja sopii mallintöihinkin paremmin.

Olen laiska pesemään hiuksiani, mikä on kauneudenhoitoni kompastuskivi. Siksi pidän hiuksiani usein tiukalla ponnarilla. Onneksi se sopii minulle, koska muuten olisin pulassa. Tärkein hiustuotteeni on lakka, jolla viimeistelen tyylin. En ole sen suhteen nirso – markettituotteet kelpaavat mainiosti.

Haluaisin kasvattaa oikein pitkät hiukset, mutta työni kannalta on tärkeintä, että hiukset ovat hyväkuntoiset. Siksi leikkaan latvoja säännöllisesti."

Tyyli

"Vietin vuoden matkalaukkuelämää kaukosuhteen ja töiden vuoksi. Sinä aikana kaikki turha tavara karsiutui. En kiinny vaatteisiin ja tiedän pärjääväni hyvin vähällä. Jos en bloggaisi, ostaisin varmasti vielä vähemmän vaatteita. On vapauttavaa, kun ei ole tavaroiden taakkaa.

Kolmasosa vaatekaappini sisällöstä on treenivaatteita, useimmiten lemppariani Adidasta. Mietin enemmän, mitä puen salille, kuin tavalliseen arkeen. Pidän yksivärisistä treenivaatteista ja varsinkin paidoissa suosin kirkkaita värejä. Valitsen vaatteet materiaalin ja istuvuuden mukaan.

"New Yorkissa voi iskeä shoppaushuuma."

Arkena luottovaatteeni on mukava mekko. Matkoilla arvostan sen käytännöllisyyttä: mekko menee pieneen tilaan ja muuntuu helposti juhlavaksi asusteilla. Parhaat mekot löydän Cosista, H&M:ltä, Urban Outfittersista ja Zarasta. Ne ovat muutenkin suosikkiliikkeitäni, lisäksi katsastan usein & Other Storiesin ja Topshopin valikoimat. Tosin useimmiten kaupunkilomilla en käy yhdessäkään vaatekaupassa vaan keskityn ruokaa ja kirjoja myyviin liikkeisiin. Ainoastaan New Yorkissa voi iskeä shoppaushuuma."

Vilman blogi: Vilmap.com

 

VILMAN TOP 3 ASUSTEET

1 & Other Storiesin sininen iso huivi Ostin viime syksynä Kööpenhaminasta, ja huivista tuli heti lempparini. Sininen on lempivärini pukeutumisessa.

2 Chlóen laukku Ensimmäinen merkki-laukkuni. Ostopäätös oli hyvin nopea, laukku vain istui ihan täydellisesti käteeni ja fiilikseeni.

3 Daniel Wellingtonin kellot Ranteessani on aina koruja tai kello, ja tämä merkki on suosikkini.

Leeia

Kiitos jutusta. Tätä blogia en tiennyt aiemmin, ja ainakin minusta tuli hetkessä uusi seuraaja. Blogissa on kiva tunnelma, eikä siellä näyttäisi käyvän huomionhakuisia kiukkuttelijoita kommentoimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla