Aivot rennoksi -päivähaaste, osa 2/5

On Aivot rennoksi -päivähaasteen toinen päivä. Nyt siivotaan pään kaaosta.

Mielenhallinnan kouluttaja ja ”personal brainer” Reidar Wasenius neuvoo keskittymiskykyä parantavan aivobicin, jossa luetellaan numeroita omassa mielessä musiikin tahtiin, esimerkiksi parittomat luvut nollasta kahteenkymmeneen ja takaisin.

Youtubesta löytyy opastusvideo, jonka hassu taustamusiikki on sekoitus hissimusaa ja diskoa. Ajatukseni lähtevät heti harhailemaan. Waseniuksen ääni palauttaa ne kuitenkin pian ruotuun: ”Tehdään askelkuvio ensin yhdessä. Valmiina? Ja lähtee. Nolla, yksi, kaksi …”

Hetkinen! Mitenkäs tämä miesääni on niin tuttu? Aivan, sehän on se sama, joka sanoo: ”Soititte numeroon, johon juuri nyt ei saada yhteyttä...” Wasenius on antanut äänensä puhelinoperaattorin ja Kelan nauhoitteille sekä VR:n kuulutuksille.

Ääni on hypnoottinen, mutta minun on nyt vaikea keskittyä numeroihin. Waseniuksen mukaan numerot ovatkin joillekin ikäviä ja tylsiä, jopa luotaantyöntäviä.

– Törmään tähän usein, että yök, onko pakko olla numeroita. Joillakin on huonoja kokemuksia matematiikasta, minkä vuoksi numerot saavat vähän turpaansa.

Aivobiciä treenaamalla opit läsnäoloa ja kykyä hallita kurittomasti juoksevia ajatuksiasi.

Aivobicata voi myös kirjaimilla. Wasenius alkaa luetella kirjaimia, jotka tunnistan omiksi nimikirjaimikseni. Pääasia on jokin yksiselitteinen rakennelma, jota käydä läpi, sanoja tai jopa pidempiä tekstejä.

Aivobiciä treenaamalla opit läsnäoloa ja kykyä hallita kurittomasti juoksevia ajatuksiasi. Et enää avaa Googlea ja unohda, mitä olitkaan etsimässä tai kävele varastoon ilman aavistusta siitä, mitä olit hakemassa, Wasenius lupaa.

Kun et yritä työskennellä samaan aikaan usean asian parissa, saat tekemiseesi paremman otteen. Arki on rennompaa, ja työn tulokset paranevat.

Julkaisemme viiden päivän treenin, yhden harjoituksen joka päivä. Edellisen päivän treenin löydät täältä. Tee harjoituksia joka päivä 20 minuuttia.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Otsikkoa muokattu 20.6.2016 klo 9.49.

Bakteereita voi joutua vääriin paikkoihin sooloseksissäkin. 

Moni tietää, että virtsatietulehdusten ehkäisemiseksi seksin jälkeen on hyvä hipsiä pikimmiten vessaan. Tyydyttävän seksin jälkeen ei aina tekisi mieli heti nousta ja lähteä pissalle, mutta jos on kokenut joskus oikein kivuliaan virtsatietulehduksen, motivaatio on lopulta helppo löytää.

Virtsatietulehdus johtuu vieraiden bakteerien joutumisesta virtsaputkeen ja virtsarakkoon, ja pissaaminen huuhtoo virtasputkea – hyvällä tuurilla bakteerit tulevat siis huuhdotuiksi pois ennen kuin tulehdus ehtii kehittyä.

Vähemmän tunnettua tietoa on, että myös itsetyydytyksen jälkeen voi olla järkevää käydä pissalla virtsatieinfektioiden ehkäisemiseksi.

Vessareissu on Refinery29:n haastatteleman lääkärin mukaan fiksu veto, jos itsetyydytykseen on sisältynyt minkäänlaista penetraatiota, esimerkiksi sormella tai vibraattorilla. Jos taas itsetyydytys on keskittynyt vaikkapa vain klitoriksen hyväilyyn, on virtsatietulehduksen riski pienempi. 

Pissalle myös ennen seksiä

Joillakin naisilla virtsatietulehdukset ovat Terveyskirjaston mukaan seurausta nimenomaan yhdynnöistä. Tulehdusta aiheuttavat bakteerit eivät kuitenkaan yleensä ole vierasperäistä tavaraa, vaan ne ovat tyypillisesti peräisin naisen omista nivusista, välilihasta tai peräaukon seutuvilta.

Penetraatio vain aiheuttaa sen, että bakteerit siirtyvät virtsaputken suulle ja sieltä eteenpäin virtsaputkeen ja -rakkoon. Samaa bakteerien siirtymistä voi tapahtua myös sooloseksissä, jos mukana on esimerkiksi vibraattori. 

Terveyskirjasto suosittelee yhdyntään liittyvien virtsatietulehdusten ehkäisyyn pissalla käyntiä juuri ennen seksiä, käsien pesemistä ja tavallista intiimihygieniaa – joskin liialliset alapesut saattavat altistaa tulehdukselle. Samat neuvot lienevät käypää tavaraa myös itsetyydytystä ajatellen. 

Aloita harjoittelu nostamalla polvet käsien päälle, ja ojenna jalat vähitellen suoriksi.

Päälläseisonnan voi oppia aikuisenakin. Näin se käy!

Akrobatia on nyt muodikasta. Jos laji kiinnostaa, melko helppo tapa aloittaa harjoittelu on opetella seisomaan päällään. Se näyttää vaikeammalta kuin on!

Päälläseisonnassa tärkeimmän työn tekee keskivartalo. Aktivoi vatsalihakset jo ennen asentoon nousemista, jotta tuki löytyy myös ylösalaisin ollessa.

Toinen tärkeä tekninen seikka on käsien ja pään suhde toisiinsa. Pää ja kädet muodostavat tasasivuisen kolmion, ja kyynärpäät ovat 90 asteen kulmassa. Liian leveä ote vaikeuttaa tasapainon löytymistä.

Katso videolta, miten päälläseisonta onnistuu:

Video: Juulia Kalavainen

Harjoittele päälläseisontaa vaiheittain: 

  1. Aloita harjoittelu nostamalla polvet kyynärpäiden päälle. Aluksi riittää, että opettelet pysymään tässä asennossa.
  2. Nosta jalat yksi kerrallaan ylös kerälle.
  3. Kun tasapaino löytyy, nosta jalat suoriksi ylös.

Kysely

Osaatko seisoa päälläsi?