Me Naiset
Aivot rennoksi -päivähaaste, osa 2/5

On Aivot rennoksi -päivähaasteen toinen päivä. Nyt siivotaan pään kaaosta.

Mielenhallinnan kouluttaja ja ”personal brainer” Reidar Wasenius neuvoo keskittymiskykyä parantavan aivobicin, jossa luetellaan numeroita omassa mielessä musiikin tahtiin, esimerkiksi parittomat luvut nollasta kahteenkymmeneen ja takaisin.

Youtubesta löytyy opastusvideo, jonka hassu taustamusiikki on sekoitus hissimusaa ja diskoa. Ajatukseni lähtevät heti harhailemaan. Waseniuksen ääni palauttaa ne kuitenkin pian ruotuun: ”Tehdään askelkuvio ensin yhdessä. Valmiina? Ja lähtee. Nolla, yksi, kaksi …”

Hetkinen! Mitenkäs tämä miesääni on niin tuttu? Aivan, sehän on se sama, joka sanoo: ”Soititte numeroon, johon juuri nyt ei saada yhteyttä...” Wasenius on antanut äänensä puhelinoperaattorin ja Kelan nauhoitteille sekä VR:n kuulutuksille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ääni on hypnoottinen, mutta minun on nyt vaikea keskittyä numeroihin. Waseniuksen mukaan numerot ovatkin joillekin ikäviä ja tylsiä, jopa luotaantyöntäviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Törmään tähän usein, että yök, onko pakko olla numeroita. Joillakin on huonoja kokemuksia matematiikasta, minkä vuoksi numerot saavat vähän turpaansa.

Aivobiciä treenaamalla opit läsnäoloa ja kykyä hallita kurittomasti juoksevia ajatuksiasi.

Aivobicata voi myös kirjaimilla. Wasenius alkaa luetella kirjaimia, jotka tunnistan omiksi nimikirjaimikseni. Pääasia on jokin yksiselitteinen rakennelma, jota käydä läpi, sanoja tai jopa pidempiä tekstejä.

Aivobiciä treenaamalla opit läsnäoloa ja kykyä hallita kurittomasti juoksevia ajatuksiasi. Et enää avaa Googlea ja unohda, mitä olitkaan etsimässä tai kävele varastoon ilman aavistusta siitä, mitä olit hakemassa, Wasenius lupaa.

Kun et yritä työskennellä samaan aikaan usean asian parissa, saat tekemiseesi paremman otteen. Arki on rennompaa, ja työn tulokset paranevat.

Julkaisemme viiden päivän treenin, yhden harjoituksen joka päivä. Edellisen päivän treenin löydät täältä. Tee harjoituksia joka päivä 20 minuuttia.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Otsikkoa muokattu 20.6.2016 klo 9.49.

Sisältö jatkuu mainoksen alla