Sport
Normaalipaino ei vaadi kituuttelua eikä nautinnoista kieltäytymistä, Vappu tietää. Kuva: <span class="photographer">Juha Salminen</span>
Normaalipaino ei vaadi kituuttelua eikä nautinnoista kieltäytymistä, Vappu tietää. Kuva: Juha Salminen

Vappu Pekkarinen löysi kolmevitosena liikunnan ja pääsi ikuisesta jojolaihduttamisen kierteestä. Matkalla hän oivalsi pysyvästä elämänmuutoksesta paljon.

Kun Vappu Pekkarinen, 42, puhuu painonhallinnasta, hän tietää, mistä puhuu. 20 vuotta elämästään hän söi lounaaksi Hesen kerrosaterian ja illalla toisen. Kun hän laihdutti, hän teki sen ääriniukoilla kaloreilla, ilman liikuntaa.

– Olen laihduttanut elämäni aikana yhteensä yli sata kiloa. Jokainen palasi korkojen kera. Painon pudottaminen on helppoa, hallinta vaikeaa, Vappu toteaa.

Kolmevitosena Vappu löysi liikunnan ilon ja pääsi pysyvästi irti jojolaihduttamisen kierteestä. Energiasta innostuneena hän opiskeli myös personal traineriksi. Lähinnä sydäntä ovat elämänmuutoksen kynnyksellä olevat asiakkaat.  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Osaan tukea heitä, sillä pystyn samastumaan heidän tilanteeseensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Painon pudottaminen on helppoa, hallinta vaikeaa.”

Pysyvä elämänmuutos vaati aikaa, tahdonvoimaa ja ennen kaikkea asennemuutosta. Nyt Vappu kumoaa kolme eniten laihdutuksesta kohtaamaansa harhaluuloa, jotka hän itse todisti vääriksi:

1. ”Normaalipaino vaatii kituuttelua”

– Ei vaadi. Olen kulinaristi, jolle ruoka on rakkautta. En halua ajatella, että syömme hiilareita, proteiinia ja vitamiineja, vaan värejä, tuoksuja ja suutuntumia – kaikilla aisteilla ja nauttien. Pienemmistä määristä saa nykyään myös isommat kiksit.

2. ”Ilman kovaa treeniä ei laihdu”

– Kohtuullinenkin liikunta riittää ja polttaa myös rasvaa. On myös hyvä muistaa, että laihdutus tehdään 70–80-prosenttisesti ruokavaliolla.

3. ”Joudun luopumaan paljosta.”

– Kysy mieluummin, mitä kaikkea hyvää saat tilalle. Parhaita asioita, joita elintapojen muutos tuo mukanaan, on energia: oli se sitten arjessa pärjäämistä tai vapaa-ajasta nauttimista.

"Muutos tuo mukanaan energiaa: arjessa pärjäämistä tai vapaa-ajasta nauttimista."

 

Susan

Niin, mutta kun on syöpä ollut ja antiestrogeenilääkitys ja ikää +-50, ei ole edes painon pudotus helppoa vaan lähes mahdotonta. Yleiset lässytykset on jo kuultu , kuka puhuisi poikkeusryhmien painonhallinnassa ja sen haastavuudesta?

Minä!

Susan kirjoitti:
Niin, mutta kun on syöpä ollut ja antiestrogeenilääkitys ja ikää +-50, ei ole edes painon pudotus helppoa vaan lähes mahdotonta. Yleiset lässytykset on jo kuultu , kuka puhuisi poikkeusryhmien painonhallinnassa ja sen haastavuudesta?
Tuota noin tarina ei ole varman sinua vastaan suunnattu miksi  aina negatiivinen asenne monella on ollut monia sairauksia ja silti onnellinen tämänkin naisen   puolesta!Inhoan  tätä ainaista negatiivista minä minä asennetta ikävä kun ollut syöpä mutta juttu ei kulminoidu  yksin sinuun..anteeksi vain..Kiitos Vappu hienosti laihdutettu paino tekee ihmeitä myös henkisesti liikunta on hyväksi vaikka ei laihduta turha valitus jää pois ja saa  elämään virtaa todellakin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla