Hyvä terveys

Suurin osa on joskus pudottanut tai yrittänyt pudottaa painoa. Onko sinulla kokemusta dieeteistä tai laihduttamisesta? Vai oletko lopettanut laihduttamisen kokonaan? Vastaa Hyvän terveyden kyselyyn.

Maailma pursuaa erilaisia vinkkejä ja keinoja, joiden avulla yritetään pudottaa painoa. Moni kamppailee ylipainon tai painonhallinnan kanssa ja tulee kokeilleeksi jos minkälaista dieettiä tai vippaskonstia.

Nykytutkimuksen valossa painonhallinta sujuu kuitenkin parhaiten niiltä, jotka eivät pyri laihduttamaan. Laillistettu ravitsemusterapeutti ja tutkija Ulla Kärkkäinen selvitti väitöskirjatutkimuksessaan suomalaisten miesten ja naisten painoon liittyviä asioita. Selvisi, että etenkin normaalipainoisilla laihduttaminen nostaa lihomisen riskiä.

Terveellisin tapa hallita painoa on Kärkkäisen mukaan syödä todellisen tarpeen mukaan ja säännöllisesti, nukkua tarpeeksi ja liikkua itselle sopivalla tavalla. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Moni tarttuu silti dieetteihin nopean painonpudotuksen toivossa. On toisaalta niitäkin, jotka ovat päättäneet lopettaa laihduttamisen kokonaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Millaisia kokemuksia sinulla on laihduttamisesta, painonhallinnasta ja dieeteistä? Vastaa alla olevaan kyselyyn, ja osallistut Hyvä terveys -lehden jutun tekoon. Vastauksia voidaan käyttää nimettöminä artikkelissa.

 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla