Ihminen ei välttämättä huomaa sitä, että juo aivan liian vähän.

Päätä särkee? Juo vettä. Nälkäkin kiusaa? Juo vettä. Väsyttääkö? Jospa lasillinen kraanavettä piristäisi. Tuo vanhin voitehista.

Sisäinen voitelu onkin tärkeää, jotta elimistö pysyy iskussa.

Jatkuva nestevaje voi jopa johtaa siihen, että koko ajan on pientä flunssaa. Healthline-sivuston mukaan elimistön kudokset tarvitsevat vettä toimiakseen kunnolla, ja jos ne eivät sitä saa, solut jäävät vaille tärkeitä ravintoaineita. Nenän, suun ja kurkun kuivuminen saattaa edesauttaa sairastumista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vedenjuonti kannattaa toki monesta muustakin syystä kuin niistä ilmiselvimmistä. Villeimmät uskaltavat jopa väittää, että vettä juomalla seksielämäkin paranee. Selityksen sille löydät tästä jutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta entä jos ei vain ole jano? Bustle-sivusto listasi hieman tavallisesta poikkeavia merkkejä, jotka saattavat kertoa nestehukasta.

1. Treeni ei hikoiluta

Kun treeni nostaa kehon lämpötilaa, hikeä alkaa erittyä. Sen tarkoitus on pitää sisäelinten lämpötila normaalina. Hikoilu saattaa kuitenkin lakata, jos elimistö on kuivunut liikaa.

Lämmönsäätelyjärjestelmä ei toimi, jos kehossa ei ole tarpeeksi nestettä, mikä voi johtaa elimistön ylikuumenemiseen. Terveydestään kannattaa siis huolestua, jos paita ei kastu kovassakaan treenissä.

2. Rasvoittuvakin iho kuivahtaa

Muutokset ihossa voivat kertoa siitä, että jokin asia on vialla. Jos rasvoittuva iho muuttuu paikoitellen kuivaksi, syy voi löytyä liian vähäisestä veden juomisesta. Ihotyyppi siis tuskin on muuttunut yllättäen toiseksi, vaan kyse on nestehukasta.

3. Hengitys löyhkää

Everyday Health -sivuston mukaan sylkemme sisältää antibakteerisia aineita, mutta nestehukasta kärsivälläpä sylkeä ei eritykään normaaliin malliin. Seuraus haisee, kenties pitkällekin.

4. Jatkuva nälkä

Tuntuuko, ettet tule kylläiseksi mistään määrästä ruokaa? Health-sivuston haastatteleman ravitsemusasiantuntijan Alissa Rumseyn mukaan lievä nestehukka sekoitetaan usein nälkään. Keho siis tarvitseekin lasillisen tai pari vettä. Janon sammuttaminen todennäköisesti hävittää myös nälän.

5. Lihot, vaikka olet laihdutuskuurilla

Moni laihduttaja sen jo tietääkin, mutta riittävä nesteytys on olennainen osa onnistunutta dieettiä. Nestevaje hidastaa aineenvaihduntaa, joten liian vähäisellä juomisella rasvakaan ei pala kunnolla ja vaa'an viisari saattaa pompsahtaa jopa isompiin lukemiin.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kysely

Juotko mielestäsi riittävästi vettä?

En
En
63.4%
Kyllä
Kyllä
36.5%
Ääniä yhteensä: 4686
Vierailija

Dihydrogen monoxide kirjoitti:
Eikös joku amerikkalainen proffa sanonu, että ihmisen pitäisi juoda vain jos on jano...

Tais sekin sammakkoa lähteä viimeiseinä siitä kuivasta suusta kosteammille paikoille.

Ja vedessähän on DHMO:ta, joka vaikuttaa ihmisen elimistöön peruuttamattomasti.

Toivottavasti tämä DHMO oli nyt vaan aivopieru. Dihydrogen Monoxide eli yhtäkuin H2O, on siis veden kemiallinen kaava. Vesimolekyyli koostuu kahdesta vetyatomista sekä yhdestä happiatomista. Eiköhän tosta DHMO:sta oo porukka sekoillu jo ihan tarpeeksi turhaan, ettei sitä tarvi enää mihinkään keskusteluun tuoda mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla