Jep, laihis voi näyttää myös tältä! Kuva: Shutterstock
Jep, laihis voi näyttää myös tältä! Kuva: Shutterstock

Namilakko kannattaa unohtaa, jos laihis kiristää pinnaa.

Tänään vietetään älä laihduta -päivää, mutta jos silti haikailet kesäkuntoon pääsemisestä, tässä yksi vinkki: muista herkkupäivät!

Daily Mail kertoo Nutracheck-sivuston tekemästä kyselytutkimuksessa, jonka mukaan laihdutusprojekteissaan onnistuneista jopa 86 prosenttia syö myös herkkuja. Siitä huolimatta paino pysyy hallinnassa.

Pennsylvanian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa puolestaan havaittiin, että 65 prosenttia pikadieettejä kokeilleista lihoi karistetut kilot takaisin kolmessa vuodessa.

Totaalikieltäytyminen ei siis kannata, vaan itselleen kannattaa olla sen verran armollinen, että sallii satunnaiset herkut. Suklaa kerran viikossa ei dieettiä kaada, vaan ennemminkin estää houkutuksen kasvamisen liian suureksi.

– Nautinnollisista ruuista kieltäytyminen aiheuttaa negatiivisia tunteita, minkä takia moni yhdistää painonpudotuksen kieltäytymiseen, nälkään ja kurjaan oloon, ravintoasiantuntija Emma Brown selittää jutussa.

Sen sijaan hän kannustaa ottamaan rennon asenteen laihduttamiseen. Siinä on järkeä, sillä stressi vain kerryttää lisäkiloja.

Lue myös:

Kroppa kesäkuntoon jo tänään? Näin se on oikeasti mahdollista

Liikunta ei auta laihtumaan – tällä asialla on paljon suurempi merkitys

Inhoatko peilikuvaasi? Lopeta heti