Miestissit saavat monet miehet kavahtamaan peilikuvaansa. Kuva: Shutterstock
Miestissit saavat monet miehet kavahtamaan peilikuvaansa. Kuva: Shutterstock

Miehille rinnat kasvavat yleensä kahdesta syystä.

Manboobseilla eli suomalaisittain miestisseillä tarkoitetaan miehille kasvavia rintoja. Ei siis rintalihaksia vaan tissejä, jotka saattavat jopa vähän roikkua.

Vaikka vähän plösöstä "iskävartalosta" eli dad bodysta on tullut jopa trendi, kasvavat tissit tuntuvat silti olevan miesten keskuudessa ongelma. Niin iso ongelma, että yhä useampi herra on valmis jopa leikkaukseen. Amerikkalaisten plastiikkakirurgien mukaan miesten rintojenpienennysleikkausten määrä kasvoi pelkästään vuonna 2011 peräti kuusi prosenttia.

Mikä sitten saa miehen rinnat kasvamaan? Syynä voi olla sairaus tai yksinkertaisesti lihavuus. Läski kun pukkaa kertymään rintoihin myös miehillä. Gynekomastiaa sairastavilla miehillä puolestaan hormonihäiriö aiheuttaa estrogeenille herkän rauhaskudoksen kasvua, jolloin siis rintarauhaset suurentuvat. Vaikka gynekomastia voi olla kiusallinen vaiva, se on yleensä vaaraton ja saattaa mennä ohi itsestään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos rintoihin on kertynyt ylimääräistä rasvaa, oikotietä onneen ei oikeastaan ole. Miestissit saa häädettyä tehokkaimmin laihduttamalla ja kuntoilemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Men's Healthin mukaan liikuntaa kannattaisi harrastaa neljä tuntia viikossa. Tehokkainta on yhdistää lihaskuntotreeniä kestävyysharjoitteluun. Tissien lisäksi kyytiä saavat muutkin kehoon kertyneet ylimääräiset rasvakertymät.

– Aineenvaihdunta tehostuu, kun kestävyysharjoittelun lisäksi kasvattaa lihasmassaa. Tällöin laihtuminenkin nopeutuu, sanoo Men's Healthin fitness-asiantuntija BJ Gaddour.

Lähde: Men's Health

Kysely

Häiritsevätkö miestissit?

Kyllä
Kyllä
70.0%
Ei
Ei
30.6%
Ääniä yhteensä: 594
Vierailija

Suosittelen reippaita kävely lenkkejä kerran päivässä. Pari kilometriä riittää alkuun ihan hyvin. Tämä polttaa tehokkaasti ja tasaisesti rasvaa. Pidät semmoisen puolevuoden tauon säännöllisestä alkoholin kulutuksesta ja välität estrogeeni pitoisia lihatuotteita (toinen patoaa testosteronia ja toinen lisää estrogeenia joka on täydellinen miestissi resepti). Siihen lisäksi muutama sarja päivässä kevennettyjä punnerruksia esim sohvaa vasten polvet maassa (alkuun mitä lähtee ja sitten pikku hiljaa lisäät toistoja) tai esimerkiksi kahvakuulalla (10-15kg) rinnalle vetoja. Venyttely on tärkeä muistaa ettei paikat jämähdä viikon jälkeen ja vajoa sohvalle makkarakourassa. Itseltäni lähti 4 kuukaudessa 10kiloa tuolla, hirmu nopea laihtuminen ei ole kovin hyvä ratkaisu jos et halua että nahkapussit jää roikkumaan rinnuksille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla