Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Miestissit saavat monet miehet kavahtamaan peilikuvaansa. Kuva: Shutterstock
Miestissit saavat monet miehet kavahtamaan peilikuvaansa. Kuva: Shutterstock

Miehille rinnat kasvavat yleensä kahdesta syystä.

Manboobseilla eli suomalaisittain miestisseillä tarkoitetaan miehille kasvavia rintoja. Ei siis rintalihaksia vaan tissejä, jotka saattavat jopa vähän roikkua.

Vaikka vähän plösöstä "iskävartalosta" eli dad bodysta on tullut jopa trendi, kasvavat tissit tuntuvat silti olevan miesten keskuudessa ongelma. Niin iso ongelma, että yhä useampi herra on valmis jopa leikkaukseen. Amerikkalaisten plastiikkakirurgien mukaan miesten rintojenpienennysleikkausten määrä kasvoi pelkästään vuonna 2011 peräti kuusi prosenttia.

Mikä sitten saa miehen rinnat kasvamaan? Syynä voi olla sairaus tai yksinkertaisesti lihavuus. Läski kun pukkaa kertymään rintoihin myös miehillä. Gynekomastiaa sairastavilla miehillä puolestaan hormonihäiriö aiheuttaa estrogeenille herkän rauhaskudoksen kasvua, jolloin siis rintarauhaset suurentuvat. Vaikka gynekomastia voi olla kiusallinen vaiva, se on yleensä vaaraton ja saattaa mennä ohi itsestään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos rintoihin on kertynyt ylimääräistä rasvaa, oikotietä onneen ei oikeastaan ole. Miestissit saa häädettyä tehokkaimmin laihduttamalla ja kuntoilemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Men's Healthin mukaan liikuntaa kannattaisi harrastaa neljä tuntia viikossa. Tehokkainta on yhdistää lihaskuntotreeniä kestävyysharjoitteluun. Tissien lisäksi kyytiä saavat muutkin kehoon kertyneet ylimääräiset rasvakertymät.

– Aineenvaihdunta tehostuu, kun kestävyysharjoittelun lisäksi kasvattaa lihasmassaa. Tällöin laihtuminenkin nopeutuu, sanoo Men's Healthin fitness-asiantuntija BJ Gaddour.

Lähde: Men's Health

Kysely

Häiritsevätkö miestissit?

Kyllä
Kyllä
70.0%
Ei
Ei
30.6%
Ääniä yhteensä: 594
Sisältö jatkuu mainoksen alla