Kipeän olkapään kanssa voi odottaa, ennen kuin tilaa lääkärille ajan, mutta on oireita, joiden ilmaannuttua on syytä hakeutua vastaanotolle viivyttelemättä.  ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo videolla, mitkä voivat olla hälyttäviä oireita. 

Väsyttää, vaikka olen nukkunut pitkiä öitä. Tätä on jatkunut jo ainakin pari vikkoa. Pitääkö olla huolissaan? ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo, mitkä ovat sellaisia merkkejä, että väsymystä voi sanoa epätavalliseksi ja on syytä hakeutua lääkärille.

Kohonnut verenpaine on aina syy käydä lääkärillä – se lisää huomattavasti sydän- ja verisuonitautiriskiä – mutta mistä tietää, että paine on koholla, kun se ei välttämättä tunnu missään? Entä mitkä muut oireet ovat sellaisia, joiden vuoksi lääkärilläkäynti on tarpeen? Katso videolta.

Täältä näet aiemmin ilmestyneet Riston vastaanotolla -jaksot!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

MP

Itse kärsin väsymyksestä 2013 vuodesta alkaen. Ravasin niin julkisella kun työterveyslääkäreillä ja sairaan/terveydenhoitajilla. Kaikki oli kuulemma kunnossa. Kun mitään ei löytynyt, sain keskivaikean masennuksen diagnoosin. Sekään ei poistanut väsymystä. 

Lopulta maksoin tutkimukset itse yksityisellä puolella. Ferritiiniarvot aivan minimaaliset, minulla varastoraudanpuutos, vaikka Hb 140.  Aloin syömään omatoimisesti Rautavalmistetta ja kahdessa viikossa olo on parantui niin etten ollut uskoa todeksi!  Kaikki oireet olivat ihan selkeät;väsymys,kalpeus,kylmät sormet ja jalat,hiustenlähtö,yms ja yksikään lääkäri ei määrännyt Ferritiinitutkimuksiin?

6 vuotta kuljin lääkärillä eikä kukaan ymmärtänyt että 45 euron tutkimuksella olisin saanut oikean hoidon.  Nyt olen syönyt useamman kuukauden rautatabletteja ja olen kuin uudelleen syntynyt,kaikki oireet ovat poissa!

Olen niin pettynyt ja turhautunut terveydenhuoltojärjestelmään. Itse piti tämäkin hoksata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla