Pitäisiköhän tuo palveluskunta jo herättää? Kuva: Shutterstock
Pitäisiköhän tuo palveluskunta jo herättää? Kuva: Shutterstock

Kyllähän koira voi myös kuorsata, mutta sekin on vain hellyttävää – kuin unimusiikkia.

Toiset tykkäävät nukkua yksin, toiset kumppanin kanssa. Totuus on kuitenkin se, että paras uniseuralainen naiselle on koira, ainakin jos uutta amerikkalaistutkimusta on uskominen.  

Tutkimuksessa väitetään, että koiran kanssa nukkuminen parantaa naisten yöunia. Jopa enemmän kuin toisen ihmisen tai vaikka kissan kanssa nukkuminen.

Onnellisena koiranomistajana minun on helppo allekirjoittaa tuo väite ja perustella se ainakin yhdeksällä syyllä:

 1. Rauhoittava hetki jo ennen unia
  Koirani auttaa minua ennen kaikkea rentoutumaan, ja jo paljon ennen unia. Pitkien ulkoilujen ja leikkien jälkeen olen muutenkin jo päässyt eroon arjen kiireestä. Ja kun pääsen sänkyyn, koirani läsnäolo rauhoittaa entisestään.
   
 2. Tämä tyyppi kuorsaa vain söpösti
  Karvakuonon yöllinen tuhina, kevyt hengitys, on kuin unimusiikkia aivoilleni. Koirani saattaa joskus kuorsatakin, mutta sekin on vain hellyttävää.
   
 3. Ikioma lämpöpatteri patjalla
  Ah, koira on lämmin unikaveri. Joskus koirani tunkee kanssani samalle tyynyllekin, mutta useimmiten se lepäilee jalkopäässä. Joidenkin mukaan esimerkiksi selkäkivut lieventyvät yöllä lämpimän koiran kanssa kylki kyljessä maatessa. No, ainakin koirani seura tekee unista supermukavat ja -lämpimät. Entäpä sitten kesähelteillä? Silloin se ei välttämättä edes pyri sänkyyn, vaan mieluummin nukkuu viileällä lattialla.
   
 4. Oksitosiinia silittämällä
  Koiran silittäminen ennen nukahtamista tekee minut superonnelliseksi. Melkein tunnen, kun mielihyväkeskukseni alkaa tuottaa rakkaushormoneja, jotka tekevät minut entistä väsyneemmäksi ja tuudittavat helposti uneen. Mutta toisaalta jaksan kyllä paijata koiraani pitkään – ja joka ilta!
   
 5. Syvemmät unet karvakaverin kanssa
  Olen joskus testannut unimittareita ja huomannut niistä todellisen terveyshyödyn: leposykkeeni on matalampi ja uneni on syvempää koirani kanssa. Nukun paljon huonommin ilman koiraseuraani.
  Yksi syy voi olla se, että koiran kanssa ehdin räplätä kännykkääni vähemmän. Älypuhelimen valo voi piristää kummasti, vaikka sitä olisi käyttänyt viimeksi tunteja ennen nukkumaanmenoa.
   
 6. Turvallinen kuono aina mukana
  Moni kokee olonsa turvallisemmaksi, kun kotona on koira. Esimerkiksi jos isäni on yksin kotona, hän on onnellinen koirani turvaavasta seurasta – vaikka ei koekaan mitään uhkaa kodissaan. Turvallisuuden tunne auttaa yleensä nukkumaan paremmin.
   
 7. Se tekee luonnostaan aamuvirkuksi
  Koira säännöllistää useimpien vuorokausirytmin, mikä puolestaan voi lisätä unen määrää ja laatua. Kun koirani pentuvaihe meni ohi, aloin mennä nukkumaan aiemmin kuin koskaan, ja herään aamulla virkeänä lenkityttämään koiraani.
   
 8. Ne nappisilmät <3
  Koira ei torkuta, eikä sen kanssa halua torkuttaa aamuisin. Herääminen on superihanaa, kun näkee nappisilmät, heiluvan hännän ja rakkaan lemmikin kuonon. Ja tietää pääsevänsä pian ulos piristymään lisää.
   
 9. Myös koira on onnellinen
  Uskon, että yhdessä nukkuminen tekee koirankin onnellisemmaksi – ja se vahvistaa koira–omistaja-suhdetta, helpottaa arkea ja ennen kaikkea tuo ihan parhaat unet.

Onko sinulla koira unikaverina?

Puuttuuko listasta jokin koirakaverin tuoma etu?
Kommentoi, miksi sinustakin koira on paras unikaveri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysely

Nukutko paremmin koiran kanssa?

Kyllä
Kyllä
92.0%
En
En
7.9%
Ääniä yhteensä: 329
Santtu

Koirani on rottweiler ja kova kuorsaamaan. Sen ääni on musiikkia korvilleni. Se myös joskus pieree mutta sekään ei haittaa, se on luonnillista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla