Kuva: Christopher Senn
Kuva: Christopher Senn

Helsinkiläinen Tero Mäkelä videokuvasi arkeaan tv-sarjaan, mutta paljastaa itsestään enemmän tanssiessaan. Miesten Iholla alkaa maanantaina AVA:lla.

Kun Tero Mäkelä astuu lavalle, hän tietää, mitä se vaatii. Tanssijan on uskallettava heittäytyä – mutta juuri sitä Tero haluaakin. Hän haluaa antaa itsestään mieluummin överit kuin vajarit.

– Uskon, että vain epämukavuusalueella voi olla parhaimmillaan ja tehdä unelmistaan totta.

Teron tavoite on olla ammattitanssija. Pian siitä, kuten monesta muustakin miehen asiasta, tietää puoli Suomea. Tero on nimittäin yksi Iholla-tv-sarjan miehistä, jotka ovat dokumentoineet arkeaan videokameralle muutamien kuukausien ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä sai miehen tarttumaan kameraan? Epämukavuusalueelle pääsy, tietenkin. Arjen videoinnissa ja tanssiesityksessä oli paljon yhteistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Lavalla haluan huomion keskipisteeseen ja ottaa kontaktin yleisöön: "Mä oon tässä, katsokaa mua."

Tv-julkisuus ei jännitä häntä, mutta jokainen tanssiesitys kylläkin. Terosta jännittäminen kertoo vain siitä, että on tosissaan. Hänestä esitys on onnistunut, kun hän on uskaltanut olla lavalla niin avoin, että vielä seuraavanakin päivänä melkein nolottaa.

Tero on tanssinut kuusi vuotta eri lajeja katutanssista balettiin. Hiphopin hän löysi  18-vuotiaana. Kipinä roihahti srilankalaisen Sathis Hettithanthrin tunnilla.

– Halusin yhtä hyväksi, ellen paremmaksi, kuin hän.

Kaikki eivät ottaneet Teron unelmaa todesta.

– Vanhempani alkavat vasta ymmärtää, että olen tosissani. He olisivat halunneet minusta peruslääkärin tai -juristin.

Iholle-sarjaan Teemu päätyi ystävänsä kautta. Tämä oli leikannut Iholla-sarjan edelliskauden jaksot ja ehdotti Teroa mukaan. Teroa julkisuus ei houkuttanut, mutta parin viikon mietinnän jälkeen hän otti suostui.

– En oleta, että joku huippukoreografi soittaa minulle sarjan nähtyään. Mutta ei kai näkyvyydestä haittaakaan ole.

Tero sai päättää, mitä videolle ja itse sarjaan päätyi. Hän myöntää, ettei päästänyt katsojia iholle – toisin kuin tanssiessaan.

Lisää Teron elämästä Iholla-sarjassa. Iholla-sarjan kolmannes tuotantokausi alkaa AVA-kanavalla maanantaina 1.9. klo 21.

Lue myös:

Iholla-Yrjänä kärsii lapsettomuduesta: "Olen niin täynnä Facebookin vauvakuvia"

Iholla alkaa tänään: nämä miehet osaavat puhua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla