Me Naiset
|
ME NAISET
Kyky tuntea ja ilmaista tunteita. Siinäpä yksi terveen persoonallisuuden ominaispiirteistä. Kuva: Shutterstock
Kyky tuntea ja ilmaista tunteita. Siinäpä yksi terveen persoonallisuuden ominaispiirteistä. Kuva: Shutterstock

Lämminhenkisyys, suoraviivaisuus, avoimuus tunteille. Siinä ovat jo hyvät lähtökohdat mielen hyvinvointiin ja tasapainoiseen persoonallisuuteen.

Mikä yhdistää ihmisiä, jotka ovat onnellisia, tyytyväisiä elämäänsä, itsevarmoja, ymmärtäväisiä ja kykeneväisiä huolehtimaan itsestään?

Jos tuoretta Journal of Personality and Social Psychology -tiedelehdessä julkaistua tutkimusta on uskominen, ainakin  heillä on terve persoonallisuus. Eli siis mikä niin?

Se ei ole ihan yksinkertainen kysymys. Siksipä tutkijat pyysivät kysymykseen vastausta yli 200 psykologian asiantuntijalta ja 500 psykologian opiskelijalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asiantuntijoiden näkemykset terveestä persoonallisuudesta olivat tutkijoiden mukaan hyvin linjassa keskenään. Vastausten pohjalta tutkijat pystyivät koostamaan listan piirteistä, jotka yhdistävät henkisesti kaikista terveimpiä tyyppejä. Eli siis niitä ihmisiä, joilla on esimerkiksi tutkimuksesta uutisoineen The Cut -sivuston mukaan paras persoonallisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihminen, jolla on terve persoonallisuus...

  1. …pystyy kokemaan ja ilmaisemaan tunteitaan avoimesti.
  2. …on suoraviivainen, aito eikä yritä manipuloida toisia.
  3. …pystyy ylläpitämään läheisiä ihmissuhteita. On lämminhenkinen ja ystävällinen
  4. …kokee iloa, rakkautta ja muita positiivisia tunteita säännöllisesti.
  5. …on itsevarma omista kyvyistään.
  6. …on henkisesti vakaa. Ei yleisesti masentunut tai ahdistunut eikä erityisen altis vihastumaan tai reagoimaan tilanteisiin kielteisesti.
  7. …sietää kohtalaisen hyvin stressiä.

Täydellisen ihmisen malli

Eivätkö listauksen piirteet tunnu osuvan sinuun? Siitä ei ole syytä huolestua. Vaikka piirteet eivät kuvailisi erityisen hyvin sinua, se ei tarkoita, että persoonallisuutesi olisi jotenkin huono.

Tutkijoiden mukaan terveen persoonallisuuden piirteet ovat ideaali ja vain harvat vastaavat niitä täysin. Jokaisella meistä on elämässä omat haasteensa. Se on aivan normaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla