Sport

Valikoi lisukkeet fiksusti salaattibaarista, niin voit puolittaa kalorimäärän, mutta nälkä pysyy silti poissa.

Jotta paino laskisi, energiapitoisuuden lisäksi kannattaa ottaa huomioon ruoasta tuleva kylläisyys. Se määrää, miten hyvin aterian voimalla jaksaa ja miten pian täytyy syödä uudelleen. 

Salaattirasiassa voi olla yhtä paljon energiaa kuin pizzassa, joten keventäjän kannattaa kiinnittää erityishuomiota siihen, miten purkin sisällön koostaa. Tällä kaavalla kokoat täyttävän ja kevyen annoksen marketin salaattibaarista. Kruunaa efekti pureksimalla huolella!

1. Kevyet pohjat

Ota pohjaksi marinoimattomia kasviksia, kuten porkkanaraastetta ja salaatinlehtiä, sekä hedelmälohkoja noin 200 grammaa. Punnitse astia välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Proteiinijatkot

Ota proteiinilisukkeita eli kanaa, kalaa, lihaa, tofua, kevyttä juustoa tai kananmunaa 100-150 grammaa. Siitä saa noin 25-35 grammaa proteiinia, mikä on oikein sopiva määrä lounaalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Päätä öljyyn

Pehmeä rasva on hyvästä, mutta toisaalta esimerkiksi öljykastikkeet voivat tuplata annoksen energian. Ota siis vain vähän rasvaisia juustoja ja öljyisiä lisukkeita.

Lue Sport-lehden numerosta 5/2017, miten pudotat painoa vaikuttamalla aivojen kylläisyyssignaaleihin, vähentämättä ruokaa. Tilaajana voit lukea lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla