Kodin Kuvalehti
Kananmuna mikroon – helppoa ja kätevää!
Kananmuna mikroon – helppoa ja kätevää!

Kananmunan keittämiseen ei välttämättä tarvitse kattilaa. Voit kypsentää kananmunan helposti ja nopeasti myös mikrossa.

Varsinkin yksittäisen kananmunan kypsennykseen mikrottaminen sopii hyvin, sanoo Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen.

– Muista kuitenkin, että kokonaisena kananmunaa ei mikroon voi laittaa, sillä silloin se räksähtää rikki ja edessä on ankara uunin siivous.

Näin valmistat mikromunan:

  1. Särje muna mikronkestävään kuppiin ja pistele keltuaista hammastikulla tai haarukalla. Astian voi myös voidella, sillä valkuainen saattaa muuten tarttua kuppiin kiinni.
  2. Laita muovikelmu kupin päälle, ja puhko siihen pari reikää, jotta höyry pääsee kypsennyksen aikana pois.
  3. Kypsennä mikrossa noin minuutista puoleentoista minuuttiin. Kypsennysaikaan vaikuttaa mikroaaltouunin teho ja se, kypsennätkö yhden vai useampia munia.
  4. Ripottele joukkoon haluamiasi mausteita, kuten suolaa ja oreganoa. 
  5. Nauti lusikalla tai viipaloi leivän päälle.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
mikromuna

Kananmunan voi keittää mikrossa rikkomatta vesilasissa, kunhan muna on kokonaan veden alla ja veden ympäröimä. Muussa tapauksessa seurauksena on mojova poksahdus. Muna kestää yllättävän suuren paineen ennen kuin poksahtaa.

Vierailija

Itse keitän kananmunan microssa; näin. Täytän noin 1/3 lasista vedellä ja rikon kananmunan samaan lasiin ja mikroon noin 1-1,5 minuutiksi. Aika vaihtelee micron tehosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla