Jos jäät vielä hetkeksi katsomaan, syöt ne. Kuva: Shutterstock
Jos jäät vielä hetkeksi katsomaan, syöt ne. Kuva: Shutterstock

Eikä se kikka ole edes kaikista tuskallisin.

Odotat vain hetken, niin kyllä se suklaanhimo menee ohi, kuuluu tuttu neuvo.

Ei muuten mene!

Uusi tutkimus ehdottaakin, että suklaahimosta pääsee tehokkaammin eroon vartin kävelylenkillä. Tutkimus on julkaistu Plos onessa, ja siitä kertoo kertoo PsyBlog.

47 ylipainoista koehenkilöä pantiin ensin kolmen päivän herkkulakkoon. Kaikilla oli normaalisti tapana herkutella suklaalla tai kaloripitoisilla välipaloilla. Kiellon tarkoitus oli saada herkkuhimot todella heräämään.

Puolet tutkittavista viettivät 15 minuuttia juoksumatolla, puolet istuivat saman ajan paikoillaan. Sen jälkeen heidän tehtäväkseen annettiin hankalia psykologisia testejä, joiden tarkoitus oli saada koehenkilöt stressaantumaan – ja sitä kautta himoitsemaan jotain naposteltavaa.

Tutkittavat saivat sen jälkeen sokeripitoisia herkkuja, jotka he saivat poistaa kääreistään ja vain pidellä niitä käsissään. Vähemmästäkin alkaisi jo tehdä mieli suklaata.

Kävi ilmi, että ne, jotka olivat kävelleet vartin juoksumatolla, himoitsivat herkkuja huomattavasti vähemmän kuin ne, jotka vain istuivat.

– Kun napostelusta on tullut tapa, jota ylipainoiset eivät pysty hallitsemaan, lyhyet liikuntajaksot voivat auttaa välttämään houkutuksia, kun ihminen on heikoimmillaan, esimerkiksi stressaantuneita, ja silloin, kun naposteluruokia on saatavilla, tutkimuksessa todetaan.

Vaikka tutkittiinkin lihavia, vartin happihyppely kesken töiden tai opiskelun tekee hyvää varmasti kenelle tahansa – ja voittaa sokeriherkut sata nolla.

Lue myös:

Näistä syistä suklaa himottaa sinua

Suklaa loppuu, paniikki iskee – tässä kelpo korvikkeet!

Maailman vanhimman naisen salaisuus: suklaa