Tämä pasta onnistuu joko tuoreista tai pakastetuista herneistä.
Tämä pasta onnistuu joko tuoreista tai pakastetuista herneistä.

Kokeile, millaista täyteläisyyttä ruokaan saa jugurtilla!

Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.

Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.

Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.

Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.

Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Jugurtti-hernepasta

1 sitruunan kuori

ja mehu

2 dl parmesan-

juustoa

2 dl maustamatonta paksua jugurttia

2 tl oreganoa

1 tl suolaa

¼ tl musta-

pippuria

Lisäksi:

1 litra herneitä/

1 pss (200 g)

pakasteherneitä

1 punainen chili

1 ruukku basilikaa

1 tlk (130/160 g) linssejä

2 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

300 g pastaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla