Lasagnen salaisuus piilee raejuustotäytteessä.
Lasagnen salaisuus piilee raejuustotäytteessä.

Ruokaklassikko muuttuu terveellisemmäksi mausta tinkimättä.

Raejuustolasagne

6 annosta

Valmistusaika

1 tunti 30 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla


50 g lehtikaalia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 (puna)sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 tl öljyä

400 g naudan jauhelihaa (rasvaa noin 10%)

2 tl jauhettua savupaprikaa

2 tl jeeraa

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl ruokosokeria

1 tl suolaa

250 g kirsikkatomaatteja

2 dl lihalientä

Kastike:

3 dl lihalientä

2 dl rasvatonta maitoa

1 prk (200 g) raejuustoa

3 rkl maissisuurustetta

(vaaleille kastikkeille)

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

9 lasagnelevyä

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista mausteita suolaa lukuun ottamatta öljyssä minuutin ajan. Lisää jauheliha, sipulit ja lehtikaali ja jatka 5 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää etikka, sokeri ja suola. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon noin 30 minuuttia.

2. Tee kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, maito ja raejuusto. Kuumenna, kunnes raejuusto hieman sulaa. Suurusta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes raejuustokastikkeesta. Toista sama kahdesti. Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla