Me Naiset
Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Laihduttaminen voi olla näin helppoa: lisää ruoka-annokseesi puoli teelusikallista punaista chiliä.

Kierrätkö kuntosalit kaukaa? Eikö sinun jääkaapissasi nähdä kevytttuotteita?

Jos perinteinen laihduttaminen tuntuu liian vaivalloiselta, kannattaa kokeilla chiliä, ja erityisesti cayennepippuria. Tulisen ruoan aineenvaihduntaa tehostavasta vaikutuksesta on puhuttu pitkään, nyt sille on myös tieteellistä näyttöä.

Yhdysvaltalaisen yliopiston tutkimuksessa selvisi, että punainen chili hillitsee suolaisen, makean ja rasvaisen ruoan himoa. Jo puoli teelusikallista (1 g) chiliä ruoka-annoksessa riittää pitämään nälän pidempään loitolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos tästä kuuluu kapsaisiini-nimiselle kemialliselle yhdisteelle. Kapsaisiini on juuri se, mikä polttelee suussa tulista ruokaa syödessä. Kun makunystyrät aistivat sen tulisuuden, elimistö nostaa automaattisesti lämpötilaansa, vilkastuttaa aineenvaihduntaansa, ja ruokahalu vähenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitettavasti pippurista ei ole loppuelämän laihdutusavuksi. Tutkimuksessa nimittäin selvisi, että chili vaikutti jytyimmin ihmisillä, jotka eivät olleet aikaisemmin syöneet tulista ruokaa. Näyttääkin siltä, että chilin aineenvaihduntaa tehostavat vaikutukset vähenevät sitä mukaa, kun elimistö tottuu siihen. 

Katso myös chilireseptit:

Vietnamilaiset chili- ja äyriäisrullat

Basilikaa, bataattia ja broileria

Sisältö jatkuu mainoksen alla