Kodin Kuvalehti
Supermarjakiisseli on sankarien ruokaa.
Supermarjakiisseli on sankarien ruokaa.

Marjakiisseli on parasta aamuisin, välipalana ja illallakin se maistuu. Tällä ohjeella saat kiisselistä juuri sopivan paksua.

Marjoja kannattaa napsia joka päivä, koska ne auttavat pitämään ajatukset kirkkaina. Mustikoiden on todettu parantavan oppimiskykyä ja ehkäisevän muistin heikentymistä. Samankaltaisia supermarjoja ovat myös puolukat ja mustaherukat.

Käytä kiisseliin tuoreita tai pakastettuja kotimaisia marjoja, koska niitä ei tarvitse keittää. Jos marjat eivät ole kovin kirpeitä, mehutiivisteen sokeri riittää. 

Marjakiisselikulho

4 annosta, 10 min

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1½ dl mustaherukkamehutiivistettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 dl vettä

2 rkl perunajauhoja

4 dl (200 g) mustikoita 

4 dl (200 g) mustaherukoita 

4 dl (200 g) vadelmia 

Pinnalle

1 rkl sokeria

tuoreita marjoja

  1. Mittaa mehu ja perunajauhot kattilaan. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Vaihda väline puuhaarukkaan ja kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Nosta liedeltä.
  2. Sekoita joukkoon kotimaiset marjat. Jaa kiisseli kulhoihin ja ripottele päälle sokeria, jotta siihen ei tule kuorta. Ropsauta päälle tuoreita marjoja.

Resepti: Emilia Kolari

Lue myös, mistä muusta ruuasta aivosi tykkäävät:

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla