Tämä herkku on kehoa hoitava terveyspommi. Sen hyvät vaikutukset löytyvät myös apteekin hyllyltä.

1. Kevyt herkku

Makeakaan mansikka ei sisällä juuri lainkaan energiaa, mistä syystä se sopii mainiosti linjoistaan huolta pitävän herkkupalaksi.

Ylikuormaa ei mansikoitakaan kannata syödä – ainakaan herkkävatsaisten.

Mansikassa on 47 kcal/100 g.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vitamiinia riittää

Mansikassa on C-vitamiinia enemmän kuin appelsiinissa. C-vitamiinista on tullut suosittu lisäravinne, jonka uskotaan parantavan yleiskuntoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

C-vitamiinin nauttimisen flunssan aikana on havaittu lyhentävän flunssan kestoa – tosin tutkimuksissa määrät ovat olleet melko suuria.

Mansikassa on C:tä 60 mg/100 g, appelsiinissa 51 mg/100 g.

3. Popsi janopalana

Juotko varmasti riittävästi vettä? Helteellä veden saaminen on entistä tärkeämpää. Miksi et tehostaisi nesteytystä mansikoilla? Yhdessä mansikassa on vettä 85 prosenttia.


4. Runsaasti kuitua

Kaksi desiä mansikoita sisältää saman verran kuitua kuin pala ruisleipää. Mansikan kuitu on veteen liukenevaa eli geeliytyvää kuitua. Liukenevat kuidut vaikuttavat positiivisesti sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaan.

5. Makea kuin karkki

Mansikan makeuden tekee fruktoosi, eli hedelmäsokeri. Fruktoosi nostaa verensokeria muita sokereita hitaammin, mutta maistuu esimerkiksi ruokosokeria makeammalle.

Fruktoosia eli hedelmäsokeria 3 g, sakkaroosia eli ruokosokeria 2,3 g ja glukoosia eli rypälesokeria 3,1 g/100 g

6. Vähentää turvotusta

Kun nestettä on kertynyt kehoon liikaa, se pöhöttää, vaikuttaa ulkonäköön ja väsyttää. Mansikka on hyvä luomulääke nesteenpoistajaksi.


7. Vatsan ystävä

Mansikassa on runsaasti foolihappoa, joka auttaa ruoansulatuskanavaa ja suolinukkaa voimaan hyvin. Erityisesti naiset kärsivät elämänsä eri vaiheissa folaatin eli foolihapon puutteesta.

Luomua

Nimimerkille "en syö", oletko kokeillut luomumansikkaa? Olen itse luomumansikan viljelijä ja meillä käy paljon allergisia perheitä poimimassa talven mansikat. Monille henkilöille, jotka ovat ajatelleet olevansa allergisia mansikalle, käykin luomuinen vaihtoehto. Eli allergiaa voi aiheuttaakin tehoviljelyssä käytettävät myrkyt. Kannattaa kokeilla!

en syö!

Unohdettiin mainita tekstissä, että mansikka aiheuttaa myös herkästi ripulia ja allergisille erittäin vaikeita oireita. Ei kannattaisi mainita sanaa "lääke". Ellei tarkoitus ole "lääkitä hengiltä" allergikkoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla