Sport
Anna Abreu kokee myös tunteet äärimmäisinä. ”Olen etsinyt ratkaisua niin mindfulnessista kuin terapiastakin, mutta mikään ei ole tuntunut omalta.” Kuvat: Liisa Valonen.
Anna Abreu kokee myös tunteet äärimmäisinä. ”Olen etsinyt ratkaisua niin mindfulnessista kuin terapiastakin, mutta mikään ei ole tuntunut omalta.” Kuvat: Liisa Valonen.

”Saatoin elää viikon supertarkasti, mutta ahmia cheat-päivänä 8000 kalorin edestä herkkuja”, Anna muistelee.

Kaikki tai ei mitään. Siinä sanapari, joka kuvaa laulaja Anna Abreun persoonaa osuvasti.

– Minulla on tapa vetää överiksi mikä tahansa. Addiktoidun helposti. Ennen poltin tupakkaa, nykyisin olen koukussa sokeriin, rasvaiseen ruokaan ja nopeisiin hiilareihin.

Kun Abreu aloitti nuorempana terveellisen elämän, sekin meni vähän yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Saatoin elää viikon supertarkasti, mutta ahmia ’cheat’-päivänä 8000 kalorin edestä herkkuja. Siinä hommassa ei ollut järjen hiventä. Katsoin Fitnesspäiväkirjat-ohjelmaa, jossa yksi päähenkilöistä karkasi ravintolaillalliselta autoon mussuttamaan riisikakkuja. Tajusin, että olin joskus ollut se tyyppi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki muuttui, kun Abreu tapasi ensimmäisen personal trainerinsa vuonna 2013. Tämä kielsi kalorien laskemisen ja opetti miettimään, mitä ruokavalioon voisi lisätä rajoittamisen sijaan.

– Kun tulin kylläiseksi tavallisesta ruoasta, ei herkkuja tehnyt enää niin paljon mieli. Se, ettei mikään ole kiellettyä, on vaikuttanut suuresti henkiseen tasapainooni.

Kroppaansa Abreu osaa olla nykyään tyytyväinen. Suurimman osan ajasta hän ei muuttaisi mitään.

– Tykkään siitä, että minulla on kurveja. Lihasta ja rasvaa sopivassa suhteessa. Kunnon booty ja reidet - diggaan niistä. Totta kai mietin välillä, että vitsi kun olisi vähän vähemmän rasvaa jossain kohtaa. Se on sellaista ohimenevää kuitenkin.

Vaikka suhde ruokaan ja liikuntaan on höllentynyt, äärimmäinen ajattelu on edelleen osa persoonaa. Myös tunteet Abreu on aina kokenut äärimmäisinä.

– Olen joko tosi onnellinen tai todella ahdistunut. En oikeastaan mitään siltä väliltä. Ulkopuoliset asiat vaikuttavat minuun liikaa.

”Se, ettei mikään ole kiellettyä, on vaikuttanut suuresti henkiseen tasapainooni.”

Nykyisin hän pitää itseään onnekkaana, että on niin herkkä. Kun kokee vahvasti, tuntee myös olevansa elossa.

– Silloin, kun masentaa, toivoisin toki olevani tasaisempi tyyppi, mutta toisaalta onnentila on niin vahva, etten vaihtaisi sitä mihinkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla