Ruokien ravintoaineet säilyvät eikä myrkkyjä muodostu, kun grillaaja ottaa huomioon nämä asiat.

  • GRILLAA raaka-aineet huoneenlämpöisinä ja varmistu, että pakastetut tuotteet ovat kauttaaltaan kunnolla sulaneet. Huonosti sulanut liha jää helposti keskeltä raa'aksi.
  • ÄLÄ POLTA Mustaksi palaneessa ruoassa on polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä eli PAH-yhdisteitä, joiden tiedetään lisäävän syöpäriskiä. Haitallisia yhdisteitä syntyy silloin, kun rasva valuu grillihiilille ja syttyy.
  • MALTA Ruoan palamisen voi estää, kun ei grillaa liian kuumassa. Hyvää hiillosta pitää malttaa odottaa puolisen tuntia. Myös marinadin pyyhkiminen ruoasta ennen grillausta vähentää liekkien syntymistä.
  • SUOJAA Kasvisten palaessa ei synny PAH-yhdisteitä, mutta se tuhoaa vitamiinit ja syntynyt hiili maistuu pahalle. Voit suojata ruokia myös foliolla.
  • HYGIENIASTA on huolehdittava erityisesti, kun grillataan raakaa lihaa ja kalaa. Älä käytä samoja ottimia tai lautasia raaoille ja kypsille tuotteille.

HUOMIOI KYPSYMISJÄRJESTYS!

Laita ruoat grilliin tässä järjestyksessä, niin saat koko aterian pöytään samana aikaan.

  1. Broilerin koivet, grillikyljet
  2. Juurekset, sipuli
  3. Broilerin ja kalkkunan fileet
  4. Porsaan kyljykset
  5. Porsaan fileepihvit, makkarat
  6. Paprika, munakoiso, kesäkurpitsa
  7. Naudanlihapihvit
  8. Tomaatti, hedelmät
  9. Leivät


 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla