Kuva: Adidas/Pasi Salminen
Kuva: Adidas/Pasi Salminen

Radiojuontaja Tuija Pehkonen lähti ennen mieluummin salille kuin lenkille. Nyt hän herää aamulla juoksemaan. Lue Tuijan vinkit, miten juoksuun voi hurahtaa.

Radio Nrj’n energinen juontaja Tuija Pehkonen, 28, ei aiemmin lenkkitossuja kuluttanut.
– Vihasin juoksua, hän myöntää.
Kaikki ”aerobinen hörhöily” oli jäänyt täysin kuntosali-innostuksen myötä. Joskus harvoin Tuija teki 20–30 minuutin lenkin väkipakolla. Juoksukaverillakin oli mennyt hermo, kun Tuija aloitti mussuttamisen neljän minuutin juoksun jälkeen.

Sitten Tuija kutsuttiin mukaan puolimaratonille treenaavaan Adidasheimo-juoksuryhmään. Helmikuussa alkoivat viikoittaiset yhteistreenit. Aluksi juoksu tuntui vaivalloiselta, mutta parin kuukauden treenaamisen jälkeen tapahtui ihme.

Aamu-unisuudestaan tunnettu juontaja heräsi oma-aloitteisesti juoksemaan kello seitsemän.
– Oli siistiä, kun 5–6 kilometrin lenkki ei enää tuntunut missään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juoksukaverikin oli ihmeissään. Nyt Tuija puolestaan tsemppasi kaveriaan jaksamaan viimeiset metrit 13 kilometrin lenkillä.
Mitä ihmettä oli tapahtunut?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin juoksuun hurahdetaan

Tuija myöntää, ettei olisi koskaan alkanut treenata juoksua itsekseen. Ryhmän tuki, tsemppi ja myös ryhmäpaine auttoivat ratkaisevasti.
– Juoksussa huomaa kehityksen tosi nopeasti ja sekin tsemppaa treenaamaan enemmän, Tuija sanoo.

Jos tahdot kokea saman juoksunihmeen, ota Tuijan vinkit heti käyttöön:

1. Hanki hyvä juoksuvalmentaja. Harva juoksee oikein luonnostaan. Oikean tekniikan oppiminen tekee juoksusta paljon mukavampaa.
2. Aseta itsellesi tavoite. Konkreettinen, pitkän tähtäimen tavoite motivoi treenaamaan. Muuten luovuttaa helposti, kun juoksu tuntuu raskaalta vielä kolmen viikon jälkeen. Itse treenaan 7. kesäkuuta pidettävälle Helsinki Half Marathon -puolimaratonille.
3. Tee lupaus julkisesti. Laitoin Facebook-statukseeni eräänä lauantaiaamuna, että täällä sitä juoksennellaan, vaikka olisi ollut bileet tiedossa. Kun treeneistä kertoo julkisesti, on pakko tsempata ja jättää juhlat väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla