Akryylimaalaus on Pinterestin mukaan ensi vuoden isoimpia trendejä. Kuva: Shutterstock
Akryylimaalaus on Pinterestin mukaan ensi vuoden isoimpia trendejä. Kuva: Shutterstock

Savityöt, vartalomaalaus ja säästäminen ovat vuoden 2019 suurimpia harrastustrendejä.

Kuvapalvelu Pinterest listaa vuosittain tulevan vuoden suurimpia trendejä esimerkiksi kauneudenhoidossa, sisustuksessa ja harrastuksissa. Tulokset perustuvat tilastoon kuvapalvelun suosituimmista hakusanoista. 

Pinterest ennustaa vuoden 2019 kuumimmiksi harrastustrendeiksi seuraavia: 

Akryylimaalaus

Akryylimaalaus on ollut kauan suosittua, mutta Pinterestin perusteella akryylimaalauksen suosio vain kasvaa: vuonna 2018 Pinterestin haku ”acrylic pour painting” nousi 660 prosenttia edellisvuodesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Akryylimaalaus sopii tumpelollekin taiteilijalle, sillä akryyliväri kuivuu nopeasti, sitä on helppo kerrostaa tai vaikka ohentaa vedellä. Sitä paitsi pilalle menneen taideteoksen päälle voi aina maalata uudestaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Savityöt

Jos haluat rentoutua ja saada samalla aikaan jotain kaunista, upota kätesi saveen. Itse muovaillut käyttöastiat ja koriste-esineet ovat taatusti persoonallisia. Savea voi toki ostaa kotiinkin, mutta täyden ilon harrastuksesta saa keramiikkapajan, kuvataidekoulun tai työväenopiston järjestämällä kurssilla, missä on käytössä välineet dreijoista saviuuniin. 

Harrastuksen suosiosta kertoo sekin, että Pinterestin haku sanalle "keramiikka” nousi 475 prosenttia.

Kerää muistot talteen piirtämällä. Kuva: Shutterstock
Kerää muistot talteen piirtämällä. Kuva: Shutterstock

Luonnostelu

Inspiraatio voi iskeä missä vain, joten sitä varten kannattaa pitää mukana luonnosteluvihkoa. Piirrä vihkoon maisemia, kirjoita runoja ja pidä päiväkirjaa. Vihko toimii inspiraation lähteenä ja siihen tallentuu kauniita muistoja.

Pinterestin haku sanalle "sketchbooks" nousivat 513 prosenttia.

Kalkkimaalaus

Muistatko kuinka ihanaa oli taiteilla lapsena asfalttiin isoja piirustuksia ja tekstejä? Kuka estää tavoittelemasta samaa vapauttavaa "kun paperi ei riitä" -fiilistä myös aikuisena. Jos et kehtaa mennä kadulle piirtelemään, hanki kotiin kalkkitaulu ja kourallinen kauniita liituja.

Pinterestin haku sanalle "chalk art" nousivat 664 prosenttia.

Vartalomaalaus

Meille maltillisille sopii vartalonkoristeluksi matalan kynnyksen tatuointi eli vartalomaalaus. Parasta on vartalomaalauksessa on, että kuviointia voi vaihtaa aina mielialan mukaan.

Vartalomaalaus tuntuu olevan suosittua, sillä sitä haettiin Pinterestissä huimat 444 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. 

Avokadosta kasvaa puu, mutta jos katkaiset latvan, avokadosta tulee pensasmainen.
Avokadosta kasvaa puu, mutta jos katkaiset latvan, avokadosta tulee pensasmainen.

Kotiviljely

Avokadotrendi siirtyy ensi vuonna seuraavalle tasolle, sillä nyt tätä herkkua paitsi syödään, myös viljellään itse. Itsekasvatettu avokado on kaunis huonekasvi, mutta hedelmiä se ei valitettavasti tuota. Pinterestin haku avokadopuun kasvattamisesta kasvoi 110 prosenttia.

Sivuduuni

Kyllä! Sivuduunia voidaan pitää lähes harrastuksena, jos teet jotain, missä voit toteuttaa intohimoasi. Musiikillisesti lahjakkaasta voi tulla viikonloppuisin  DJ, kielinero voi prepata kirjoituksiin lukevia abeja ja koirahullu voi hoitaa ja ulkoiluttaa koiria maksua vastaan. Hakusana "side hustles at home" nousi Pinterestissä 690 prosenttia.

Veneen valmistus

Taitava kapteeni valmistaa ensi vuonna oman veneen. Heitä taitaa olla liikkeellä, sillä hakusana "boat building" nousi Pinterestissä 169 prosenttia.

Valokuvaus

Valokuvaus on kaikkien ulottuvilla kiitos tasokkaiden kännykkäkameroiden. Ensi vuonna trendinenä seikkailee ja napsii kuvia karuista, mutta kauniista vanhoista ja hylätyistä rakennuksista. "Urban decay photography" -hakusana nousi Pinterestissä 44 prosenttia. 

Säästäminen

Säästäminen on varsin motivoiva harrastus, kun säästämiselle miettii mieluisan tai järkevän kohteen. Matka Mauritiukselle, uudet kengät tai vaikka hyödyllinen puskurirahasto taatusti palkitsevat.

Säästämisen avuksi löytyy esimerkiksi netistä tulostettavia 52 viikon säästökalentereita. Näiden kalentereiden haut nousivat Pinterestissä 295 prosenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla