Sport
Valmiina veden alle Eveliina Korkalaisen (vas.) kanssa. Kuvat: Emmin kotialbumi
Valmiina veden alle Eveliina Korkalaisen (vas.) kanssa. Kuvat: Emmin kotialbumi

Emmi Hyvärinen ihastui Malesian luontoon vaihto-oppilasvuotenaan. Sitten kävi onnenkantamoinen, joka vei tulevaisuudensuunnitelmat uusille raiteille.

”Malesia vei sydämeni, kun opiskelin siellä vuonna 2008. Kuin onnenkantamoisena sain seitsemän vuotta sitten kutsun suorittaa sukellusoppaan tutkinnon Koh Phi Phi -saarella Thaimaassa. Sille tielle jäin, vaikka ajatus oli olla Thaimassa vain puoli vuotta.

Opiskeltuani edelleen sukelluskouluttajaksi bongasin avoimen kouluttajan paikan Togeanin saarella. Ei kun etsimään saarta kartalta! Pian olinkin jo tullut valituksi. Tapasin saarella puolisoni Andrinin, ja päätimme avata oman sukelluskeskuksen pienelle Una Unan tulivuorisaarelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Una Unan vedenalainen elämä on aivan mieletön. Koulun pyörittäminen on haastavaa ja kiireistä, joten aina kun ehdin, pulahdan pinnan alle. Se todella rentouttaa. Sukeltamisessa hienointa on rauhallisuuden tunne pinnan alla. Leijut hiljalleen eteenpäin, ja edessäsi aukeaa uskomattoman kaunis maisema. Se mykistää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sukellusreissun startti Nusa Penida -saaren edustalla.
Sukellusreissun startti Nusa Penida -saaren edustalla.

On kiehtovaa löytää uusia eläinlajeja, kuten etanoita, tai riuttoja. Vedessä kokee uskomattomia hetkiä. Upeimpia ovat olleet kohtaamiset barracudien, valashain ja paholaisrauskujen kanssa.

Tällä hetkellä meillä on kaksi keskusta, toinen Nusa Penidan saarella. Vaikka työtä on paljon, nautin arjen yksinkertaisuudesta ja saaren yhteisöllisyydestä. Koulumme Sanctum on yksi suuri perhe.”

Emmi hyvärinen, 30

Sukelluskouluyrittäjä

Omistaa puolisonsa Andrin kanssa sukelluskoulut Nusa Penidan ja Una Unan saarilla Balin lähellä. Perheeseen kuuluu myös tytär Selina 2,5 v.

Lähtöisin Tampereelta, jossa opiskeli tuotantotalouden insinööriksi. Muutti 7 vuotta sitten ensin Thaimaahan ja sieltä Indonesiaan. Asunut välillä myös Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla