Onko siellä viululanteet? Vaikea sanoa tästä kuvakulmasta. Kuva: Shutterstock
Onko siellä viululanteet? Vaikea sanoa tästä kuvakulmasta. Kuva: Shutterstock

Uusin kehopositiivisuustrendi kiinnittää huomion lantioon. 

Kiitos kehopositiivisuusliikkeen, ihmiskehosta on taas löytynyt uusi yksityiskohta, jota kohtaan osoittaa rakkautta. Viimeksi Instagramissa ihasteltiin mekon läpi kuultavaa vatsaa, sitä ennen muun muassa merenneitoreisiä. Nyt Insta-huomion kohteena ovat lanteet, tai tarkemmin sanottuna lantion ja reiden yhtymäkohta. 

Naisen kehon linjaa vyötäröstä polveen kuvataan usein katkeamattomaksi kaareksi, mutta reisien ja lantion yhtymäkohta on monella tosielämän naisella hieman kuopalla niin, että lantion kaari muistuttaa hiukan viulun muotoja. Niinpä uusin body positive -trendi on saanut nimekseen violin hips, viululanteet. Sama lantion muoto tunnetaan Glamour-lehden mukaan nimellä hip dips, lantionotkot.

Oli viululanteet tai ei, osalle ihmisistä lantion muoto on ihan se ja sama, ja erilaisten nimitysten kehitteleminen kehonosille voi tuntua kummalta. Toisaalta yhteensä 1 500 #hipdips- ja #violinhips-tunnisteilla julkaistua Instagram-kuvaa osoittavat, että lantion muodolla voi olla väliä.

Moni lantionotkoistaan kuvan julkaissut kertoo kuvauksessa tunteneensa tai tuntevansa epävarmuutta lantionsa muodosta.

 

So after doing some research I discovered today that the area I have always felt conscious about has a name 'hip dip' or 'violin hips' which I did actually find fairly amusing! It was nice to actually realise that I'm not alone and the struggle is real 💁🏼 the first picture is a picture of how media/society pictures hourglass shape a more of a one size fits all vision we have been programmed to think off, but in reality we are NOT all the same!! For me personally and from reading other people's stories it doesn't matter what size you are if your 9 stone or 13 stone! If your short or tall this is just how our bodies are made 💁🏼 this is an area of my body I can't say I'm fondest off but maybe now I know I'm not alone, I can accept that it's just the way I'm made 👌

Henkilön Emily Jones (@emjonesy1) jakama julkaisu

”Nyt kun tiedän, etten ole yksin, voin ehkä hyväksyä, että tällainen minä vain olen,” Emily Jones pohtii Instagramissa.
”Viime aikoina olen keskittynyt enemmän onnellisuuteen kuin yrittämään olla joku täydellinen ihanneminä,” Lady Damfino kertoo Instagramissa. 
 

So much of social media is showing people what we want them to see, portraying that our life is some magical and rare style that everyone else should aspire to have. But I told you all in the beginning, I was going to be honest about my struggles. . . I have them, a lot of them. But my BIGGEST insecurity is my "hip dips". So much so that I've actually researched PLASTIC SURGERY to get rid of them 🙊 So yes, I have baby abs. And yes I have a some-what toned body . But I am a work in progress, I will always strive for better, I will push my mind to not only truly love everything about myself but to be healthy in every aspect. Because no matter how far we push our body, if our mind isn't a step ahead we will never truly know happiness.

Henkilön Shelby Weeks (@shiit_fit) jakama julkaisu

Shelby Weeks kertoo Instagramissa tutkailleensa jopa kauneuskirurgiaa korjatakseensa viululanteensa. 

Miksi joillakin on lantiossa notkot ja joillakin ei? Instagram-käyttäjä How Bold Will You Be?:n julkaisemassa kuvassa kerrotaan, että notkot näkyvät erityisesti, mikäli lantioluu sijaitsee korkealla. 

Instagram-kuva havainnollistaa, että notkot lantion sivuilla ovat luonnollisia ja johtuvat luuston rakenteesta.

Juontaja Anni Hautala teki uuden aluevaltauksen – nyt hän on myös ruokakirjailija.

Anni Hautalan Ruokakirjaa juhlisti eilen iso joukko suosikkijuontajan läheisiä. Annin avopuoliso, stand up -koomikko Niko Kivelä kertoo, että he maistoivat koko uusioperheeseen voimin kirjan kehittelyvaiheessa kaikki sen reseptit.

– Olen hirvittävän ylpeä Annista. Luin yöllä kirjan kannesta kanteen. Nauroin myös monessa kohtaa, koska tekstit olivat niin Annin kuuloisia. Arvostan Annin aitoutta ja luottoa itseensä.

”Haluaisin, että kaikki ovat aina hyvällä tuulella, mikä on tietenkin mahdottomuus.”

 Anni tekee suurimman osan perheen ruuista.

– Hän on todella otettu, jos laitan kotona ruokaa. Minä taas yritän koko ajan naurattaa perhettä, se on rankinta minun kanssani elämisessä. Haluaisin, että kaikki ovat aina hyvällä tuulella, mikä on tietenkin mahdottomuus, kovalla tahdilla stand up -keikkoja tekevä Niko sanoo.

Viime vuodet useita tv-ohjelmia juontanut Anni pitää puolestaan kevään taukoa tv-töistä ja keskittyy Aamulypsyn juontamiseen sekä perheeseen.

– Haaveilen, että voisin sitten tehdä viikonloppuisin enemmän fine dining -ruokia perheelle. Aika usein kiireessä päädyn siihen jauhelihakastikkeeseen, jota kaikki syövät mielellään.

”Pelkään, että iskeekö minuun festarimasennus, kun kukaan ei ole koko ajan meikkaamassa minua kuvauskuntoon.”

Ensi viikolla nähtävä Idolsin finaalijakso on Annin viimeinen tv-työ hetkeen.

– Odotan innolla, että kaikki ylimääräiset työt jäävät hetkeksi pois. Toisaalta pelkään, että iskeekö minuun festarimasennus, kun kukaan ei ole koko ajan meikkaamassa minua kuvauskuntoon.

 Niko ja Anni eivät juuri ole kommentoineet aikaisemmin yhteiselämäänsä. Avoliitossa asuva pari ei ole kihloissa.

– Se on varmaan aika paljon minusta kiinni, ei ole nytkään sormusta taskussa, Niko virnisti.

Uuden tutkimuksen mukaan persoonallisuus voi heijastua kävelytyyliin.

Nopeatahtista askellusta, laahustusta vai tallustelua – se, millä tavoin kukakin kävelee, voi kertoa yllättävän paljon ihmisen persoonallisuudesta ja hyvinvoinnista.

SOTT-sivusto kertoo tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan kävelytyylin perusteella on mahdollista päätellä, onko ihminen esimerkiksi avoin vai sulkeutunut tai kärsiikö tämä mielenterveyden ongelmista. Toisin sanoen omat fiilikset heijastuvat kävelytyyliin. Laajassa tutkimuksessa verrattiin yli 15 000 eri-ikäisen ihmisen kävelytapaa heidän tekemiin persoonallisuustesteihin.

Lue myös: Vankilatesti paljastaa neljä persoonallisuustyyppiä – mihin kuulut?

Satutaanko sinua haukkumaan aina pikakävelijäksi? Ei se mitään, koska tutkimuksessa todetaan, että nopeasti kävelevät ovat muita todennäköisemmin ekstrovertteja, tunnollisia ja avoimia uusille mahdollisuuksille. Vaikka vanhuuden myötä askellus yleensä hidastuu, tutkimuksessa selvisi, että hyvin ekstroverttien ihmisten kävelynopeus ei hidastunut yhtä paljon kuin muiden.

Hitaasti jo nuorena kävelevät puolestaan osoittautuivat olemaan yleensä neuroottisia tavalla tai toisella. Heidän mielenterveytensä oli muutenkin heikompi kuin muiden ja riskit esimerkiksi dementiaan olivat korkeampia kuin nopeasti kävelevillä.

Ei kuitenkaan hätiä, vaikka nyt alkaisi mietityttää, käveleekö erityisen hitaasti tai oudosti muihin verrattuna. Kävelytyylinsä voi myös valita, ja sen avulla voi vaikuttaa omiin tuntemuksiinsa ja fiiliksiinsä, eikä vain toisin päin. Jos vaikkapa aamulla väsyttää ja harmaa ilma tuntuu masentavalta, kannattaa päättää kävellä reippaasti ja iloisesti työpaikalle – silloin olokin muuttuu iloisemmaksi!