Slumflower-blogia pitävä Chidara Eggerue haluaa näyttää, että riippuviakaan rintoja ei ole pakko verhota rintaliiveihin. Kuva: iStock ja Instagram
Slumflower-blogia pitävä Chidara Eggerue haluaa näyttää, että riippuviakaan rintoja ei ole pakko verhota rintaliiveihin. Kuva: iStock ja Instagram

Roikkutisseillä on väliä, kuuluu englantilaisen Chidera Eggeruen motto.

Siitä lähtien kun kehopositiivisuus nousi laajojen joukkojen tietoisuuteen, on sosiaalisen median syövereistä putkahtanut säännöllisin väliajoin hashtageja, joiden tarkoitus on normalisoida ja näyttää ihmiskehoja sellaisina kuin ne tosielämässä ovat. 

Niinpä somessa on viime vuosina ihasteltu muun muassa viululanteita, merenneitoreisiä ja mekon alta näkyviä vatsakumpuja

Uusimpana valokeilaan ovat päässeet riippuvat rinnat. Lontoossa asuva bloggaaja ja puhuja Chidera Eggerue keksi viime kesänä hashtagin #saggyboobsmatter – suomeksi roikkutisseillä on väliä – ja ryhtyi julkaisemaan Instagram-tilillään ja blogissaan asukuviaan ilman rintaliivejä. 

 

A post shared by Chidera (@theslumflower) on

Katseita tulee

Eggerue selittää Slumflower-nimisessä blogissaan, miksi roikkuvilla rinnoilla on väliä:

”Koska mediassa ei näy roikkuvia rintoja, meidät opetetaan ajattelemaan, että on vain yksi tapa olla kaunis, ja siihen kuuluvat todella terhakkaat rinnat.”

Hän kirjoittaa saavansa ihmisiltä kummallisia katseita liikkuessaan julkisella paikalla ilman rintaliivejä. Hän kuitenkin huomauttaa, että nuo katseet kertovat lähinnä katsojien omista epävarmuuksista.

”Jos sinulla on vaikeuksia hyväksyä kehosi, katso minun kroppaani ja sitä, miten sosiaalisesti hyväksyttävät rintani ovat”, Eggerue kehottaa. 

 

A post shared by Chidera (@theslumflower) on

Hän kirjoittaa blogissaan myös siitä, että kaikki rinnat eivät tietenkään ole riippuvia, ja sekin on ihan ok. 

Onko muiden mielipiteillä väliä?

Chidera Eggerue ja #saggyboobsmatter ovat saaneet runsaasti mediahuomiota. 

BBC:n haastattelussa Eggerue kertoo tunteneensa murrosikäisenä kovasti painetta näyttää samalta kuin muut ja käyttäneensä siksi epämukavia push up -liivejä ja haaveilleensa plastiikkakirurgiasta. 

BBC:n toimittaja kysyy, eikö Eggerue voinut vain ajatella, ettei muiden mielipiteillä ole väliä. 

– Ajattelen juuri niin. Tein tämän siksi, että on muita naisia, joilla ei vielä ole voimaa ajatella niin. 

 

In case you forgot that #SAGGYBOOBSMATTER, here’s your reminder. Enjoy your day x

A post shared by Chidera (@theslumflower) on

Riipputissien omistaja

Nyt tulevat roikkutissit! Bloggaaja heitti rintsikat nurkkaan näyttääkseen, että riippuvat rinnat ovat ok

Joo, mainoksissa on yleensä vain tosi terhakoita puolipallon muotoisia tissejä. Se voi aiheuttaa epävarmuutta muunnäköisten tissien omistajalle. Isojen ja roikkuvien tissien kanssa olo ei vain ole ilman rintaliivejä mukava. Isot tissit painavat paljon ja ilman kunnollista tukea niiden kantajan ryhti menee äkkiä huonoksi. Siis, maksan mielelläni laatuliiveistä, koska liikkuminen niiden kanssa on paljon mukavampaa kuin ilman rintaliivejä.
Lue kommentti