Slumflower-blogia pitävä Chidara Eggerue haluaa näyttää, että riippuviakaan rintoja ei ole pakko verhota rintaliiveihin. Kuva: iStock ja Instagram
Slumflower-blogia pitävä Chidara Eggerue haluaa näyttää, että riippuviakaan rintoja ei ole pakko verhota rintaliiveihin. Kuva: iStock ja Instagram

Roikkutisseillä on väliä, kuuluu englantilaisen Chidera Eggeruen motto.

Siitä lähtien kun kehopositiivisuus nousi laajojen joukkojen tietoisuuteen, on sosiaalisen median syövereistä putkahtanut säännöllisin väliajoin hashtageja, joiden tarkoitus on normalisoida ja näyttää ihmiskehoja sellaisina kuin ne tosielämässä ovat. 

Niinpä somessa on viime vuosina ihasteltu muun muassa viululanteita, merenneitoreisiä ja mekon alta näkyviä vatsakumpuja

Uusimpana valokeilaan ovat päässeet riippuvat rinnat. Lontoossa asuva bloggaaja ja puhuja Chidera Eggerue keksi viime kesänä hashtagin #saggyboobsmatter – suomeksi roikkutisseillä on väliä – ja ryhtyi julkaisemaan Instagram-tilillään ja blogissaan asukuviaan ilman rintaliivejä. 

 

A post shared by Chidera (@theslumflower) on

Katseita tulee

Eggerue selittää Slumflower-nimisessä blogissaan, miksi roikkuvilla rinnoilla on väliä:

”Koska mediassa ei näy roikkuvia rintoja, meidät opetetaan ajattelemaan, että on vain yksi tapa olla kaunis, ja siihen kuuluvat todella terhakkaat rinnat.”

Hän kirjoittaa saavansa ihmisiltä kummallisia katseita liikkuessaan julkisella paikalla ilman rintaliivejä. Hän kuitenkin huomauttaa, että nuo katseet kertovat lähinnä katsojien omista epävarmuuksista.

”Jos sinulla on vaikeuksia hyväksyä kehosi, katso minun kroppaani ja sitä, miten sosiaalisesti hyväksyttävät rintani ovat”, Eggerue kehottaa. 

 

A post shared by Chidera (@theslumflower) on

Hän kirjoittaa blogissaan myös siitä, että kaikki rinnat eivät tietenkään ole riippuvia, ja sekin on ihan ok. 

Onko muiden mielipiteillä väliä?

Chidera Eggerue ja #saggyboobsmatter ovat saaneet runsaasti mediahuomiota. 

BBC:n haastattelussa Eggerue kertoo tunteneensa murrosikäisenä kovasti painetta näyttää samalta kuin muut ja käyttäneensä siksi epämukavia push up -liivejä ja haaveilleensa plastiikkakirurgiasta. 

BBC:n toimittaja kysyy, eikö Eggerue voinut vain ajatella, ettei muiden mielipiteillä ole väliä. 

– Ajattelen juuri niin. Tein tämän siksi, että on muita naisia, joilla ei vielä ole voimaa ajatella niin. 

 

In case you forgot that #SAGGYBOOBSMATTER, here’s your reminder. Enjoy your day x

A post shared by Chidera (@theslumflower) on

Riipputissien omistaja

Nyt tulevat roikkutissit! Bloggaaja heitti rintsikat nurkkaan näyttääkseen, että riippuvat rinnat ovat ok

Joo, mainoksissa on yleensä vain tosi terhakoita puolipallon muotoisia tissejä. Se voi aiheuttaa epävarmuutta muunnäköisten tissien omistajalle. Isojen ja roikkuvien tissien kanssa olo ei vain ole ilman rintaliivejä mukava. Isot tissit painavat paljon ja ilman kunnollista tukea niiden kantajan ryhti menee äkkiä huonoksi. Siis, maksan mielelläni laatuliiveistä, koska liikkuminen niiden kanssa on paljon mukavampaa kuin ilman rintaliivejä.
Lue kommentti
Erikoislääkärin mukaan yhdet väliin jääneet kuukautiset eivät kerro vielä mitään. Sen sijaan on yksi kuukautiskiertoon liittyvä asia, jonka pitäisi saada hälytyskellot soimaan. 

Apua, menkat jäivät välistä! Tiedät, ettet ole raskaana, mutta kuukautiskiertosi on silti epäsäännöllinen. Pitäisikö olla huolissaan? 

– Ei kannata tuijottaa pelkästään kuukautiskiertoa, se ei yksinään kerro kehosta yhtään mitään, neuvoo Terveystalon naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriAnna-Mari Heikkinen

Syynä on se, että kuukautiskierron reagointi eri tekijöihin on yksilöllistä. Toisilla kuukautiset pelaavat normaalisti, vaikka olisi vakavasti sairas. Toisten keho reagoi pieniinkin muutoksiin. Jos kuukautiskierron epäsäännöllisyyden lisäksi huomaa esimerkiksi suuria vaihteluita painossa, tilanne voi kertoa jotain terveydentilasta. 

 

Hormonaalinen ehkäisy vaikuttaa kuukautisiin

Iso osa naisista käyttää hormonaalista ehkäisyä, joka vaikuttaa kuukautiskiertoon ja voi jättää kuukautiset jopa kokonaan pois – ihan turvallisesti

Milloin pitää sitten olla huolissaan? 

– Jos kuukautiset jäävät kerran välistä tai kierto on tavallista pidempi, ei tarvitse olla vielä huolissaan. Jos taas ylimääräistä vuotoa tulee jatkuvasti, voi jotain olla pielessä, Heikkinen täsmentää. 

Kuukautiskiertoon vaikuttavia syitä: 

  • paino
  • liika treenaaminen
  • liian vähäinen rasvakudos
  • liika työn tekeminen
  • rasvakudos
  • stressi
  • yleiskunnon muutos
  • muut sairaudet
 
Ymmärtää ei ymmärrä ymmärtää e...

Vaivaavatko epäsäännölliset menkat? Erikoislääkäri kertoo, milloin on syytä huolestua

Syy sekin kirjoitti: Pitäisiköhän sanoa työnantajalle että tarvitsen nyt viikon vapaata, olen tehnyt liikaa töitä ja kuukautiseni ovat sekaisin ;) Oletpa hauska? Monet naisten vakavat taudit oireilevat ensiksi kuukautisten kautta. Toivottavasti et sairastu itse vakavasti kyseisiin. Saat kyllä lomaa sit älä huoli, ehkä jopa lopun elämäsi.
Lue kommentti

Tämä hyvinvointijippo auttaa pitämään stressin aisoissa – ja se vie vain pari sekuntia päivästäsi.

Päiväkirjan kirjoittaminen on palkitsevaa puuhaa. Pään tyhjentämisen ja onnellisten muistojen tallettamisen lisäksi siitä voi olla terveyshyötyjä. PsyCentralin mukaan tutkimukset ovat todenneet sen helpottavan jopa astman ja nivelreuman oireita.

Mutta mitä tehdä, jos kolmesivuinen syväselonteko päivän tapahtumista jäi ala-asteelle? Puhumattakaan kiitollisuuspäiväkirjasta, joka ihanalta ajatukselta, mutta lopahti alkuunsa, koska päivässä on vain 24 tuntia.

Jos kuvaus kuulostaa tutulta, muista tämä: Päiväkirjan pitämisen ei tarvitse viedä aikaa, kertoo PureWow-sivusto.

Sivusto kertoo uudesta mindfulness-tekniikkasta, joka sopii kiireiselle, eikä sitä varten tarvitse kärsiä luovuudentuskista. Sen kun alat tiivistää kuulumiset yhteen sanaan, joka tuntuu kuvaavan parhaiten tunnetilojasi päivän osalta!

Tallenna hetki kerrallaan

Idean takana on onnellisuuskirjailija Nataly Kogan, joka sai inspiraationsa alunperin valokuvaamisesta. Tekniikan tarkoitus on tiivistää päivän tunnelmat yhteen, vaistomaisesti merkittävimmältä tuntuvaan sanaan. Eli ikuistaisit hetken kameran linssin kautta. Pääpaino on fiiliksissä pikemmin kuin tapahtumien selostamisessa.

Sanalle päivässä luulisi jo kiireisimmänkin turbopakkauksen löytävän aikaa. Jos vieläkin epäilyttää, kokeile älypuhelinajan päiväkirjaa ja lataa testiin esimerkiksi DayOne -sovellus.