Sport

"Olen herkästi huolestuja. Auttaa, kuin muistan sairauteni: minulla on hyvä syy pistää välillä oma hyvinvointi muun edelle."

Alina, mikään ei ole niin tärkeää kuin terveys.

Näyttelijä Alina Tomnikov, 29, muistaa elävästi lapsuudestaan isänsä tärkeän opin. Aikuisiällä lause sai uuden merkityksen: kun Alina opiskeli Teatterikorkeakoulussa kakkosluokalla, hänellä todettiin epilepsia.

–  Olin juuri muuttamassa pois kotoa ja muistan, kuinka huolissaan vanhempani olivat. Se oli tavallaan pysäyttävä hetki. Se koski terveyttäni niin konkreettisesti ja tavalla, jota on vaikea itse hallita, Alina muistelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Nykyisin käytän alkoholia tosi harvoin." 

Sairaus ei ole enää vuosiin vaikuttanut Alinan elämään, mutta yhden asian se muutti. Epilepsia on stressimittari, joka muistuttaa huolehtimaan joka päivä hyvinvoinnista, perusasioista alkaen: pitää yrittää nukkua riittävästi, syödä hyvin ja vältellä stressiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

–  Nykyisin käytän myös alkoholia tosi harvoin. Vapaailtani on sitä, että olen ystävien kanssa, juon limua, menen ajoissa kotiin syömään karkkia ja katsomaan Netflixiä.

"Minulla on hyvä syy pistää välillä oma hyvinvointi muun edelle."

Alina myöntää olevansa herkästi huolestuja, joka ottaa muidenkin murheet sydämelleen.

– Auttaa, kuin muistan sairauteni: ai niin, minulla on hyvä syy pistää välillä oma hyvinvointi muun edelle.

Viime vuosina Alina on tajunnut, että hyvinvointi on tasapainoa. Pitää voida suhteellisen hyvin jokaisella elämän osa-alueella. Sekä työssä, vapaalla, parisuhteessa että omassa arvomaailmassa.

– Minun kohdallani hyvinvointi koostuu pienistä arkisista jutuista ja rutiineista: telkkarin katselusta, Keravalla vanhempien luona käymisestä. Tai siitä, että saan herätä ilman herätyskelloa, pukeutua ja juoda aamukahvin rauhassa. 

Miten Alina pääsi irti nukahtamisvaikeuksista? Mikä on hänen sporttinen supervoimansa? Mikä tekee Alinan juuri nyt onnelliseksi? Lue koko haastattelu Sport-lehden numerosta 5/18, joka ilmestyy 3.5. Tilaajana voit lukea lehden osoitteessa digilehdet.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla