Me Naiset
|
Eevakaisa Mölsä
Melkoinen akrobaatti. Kuvat: Panu Pälviä
Melkoinen akrobaatti. Kuvat: Panu Pälviä

Räppäri Elastinen käy akrobatiatunneilla, jotta voi kieppua keikalle volttisarjoilla. Megatraanaaja ehtii myös heilua tuulimyllynä, tehdä maalin ja tuijottaa seinää.

Maanantai

Jalat makaronina

Trampoliinilla hyppely näyttää helpolta, mutta parinkymmenen minuutin jälkeen jalat ovat kuin makaronit. Voltteja olen yrittänyt tehdä jo teinistä asti, joten niiden harjoittelu tuntuu helpommalta. Tavoitteenani on oppia Kummelista tuttu flic flac -sarja eli yhteen putkeen arabialainen, taaksepäin puolivoltti ja voltti. Se on yksi syy, miksi aloitin alku­keväästä yksityiset akrobatia-tunnit Helsingin Taitoliikunta­keskuksessa.

Hyvää yritän, mutta priimaa tuppaa tänäänkin. Onnistun tekemään ensimmäistä kertaa puolivoltin taaksepäin ilmavolttiradalla eli air-trackillä ilman opettajani Markus Mannilinin käsien apua. Pikkupoikamainen riemu seuraa läpi tunnin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
"Uskon, että liikuntaharrastukseni tekevät minusta paremman ihmisen. Terveys on elämässä tärkeintä."

Tiistai

Maskotti maalintekijänä

Olen futisjoukkueemme maskotti, enkä syyttä! Pelaamiseni on lähinnä avutonta pyörimistä. Aina kun saan pallon, syötän sen mahdollisimman nopeasti eteenpäin. Valttikorttini on hyvä juoksukunto, mikä tekee minusta hyvää treeniseuraa. Onnistuin tänään harjoituksissa pitkästä aikaa maalinteossa. Koko joukkue repesi suosionosoituksiin.

HSP-jalkapallojengin perustimme neljä vuotta sitten ystäväporukalla. Halusimme tavata säännöllisemmin kuin silloin tällöin baarissa. Monet ovat jo perheellisiä, joten iltayhdeksän peliaika uppoaa kaikkien kalentereihin. Pelaamme FC Konnun alaisuu­dessa kuutosdivarissa. Käpylän cupin voitimme muu­­tama vuosi sitten kuin ihmeen kaupalla. Peleissä istun nykyään katsomossa, koska tai­donnäytteeni alkoivat vetää liikaa yleisöä. Pakko myöntää, että joukkueen risteilyt ja sau­naillat ovat kauden kohokohtia.

 

Elastisen pelinumero on 98, joka viittaa hänen yrityksensä Rähinä Recordsin perustamisvuoteen.

Keskiviikko

Voimaa renkaista
Liikunnallisen herätyksen koin vuonna 2008. Iltapäivän kestävän kahvakuulakurssin jälkeen en päässyt neljään päivään omin avuin ylös sängystä. Tajusin, että tavassani treenata oli jotain pielessä. Siirryin salilaitteissa pumppaamisesta toiminnalliseen harjoitteluun. Treenaan voimistelurenkailla, oman kehon painolla ja levytangoilla Herttoniemen Underground garagessa. Valmentajani Väinö Lestelä tekee minulle ohjelman kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Nyt olen paljon paremmassa kunnossa kuin nuorena, jalatkaan eivät ole enää ruipelot. Sikspäkki ja iso hauis olivat ennen motivaationi hikoilla, nykyään tasapainoinen ja terve keho. Treenaan edelleen kovilla sykkeillä. En voi sietää, jos harjoitusten jälkeen on vielä virtaa. Kova treeni saa minut onnelliseksi.

 

Toisella puolella salia treenaavat vauvat. "Saan temppuilla rauhassa, sillä he eivät osaa vielä fanittaa."

Torstai

Asennetta tanssiin!
Lapsena voitin aina tanssiskabat. Kun yläasteella luokalleni tuli poika, jonka varjoon jäin, menin breakdance-tunneille. Helsingin kisahallilla ottelimme toisia tanssijengejä vastaan. Taiteilijanimeni on peräisin sieltä, isot pojat keksivät sen. Tänään kävin ystävieni katutanssikeskuksessa Saiffassa verestämässä vanhoja taitoja. Harjoittelin perinteistä tuulimyllyä. Pyörin vimmatusti 70-luvun funkin soidessa. Kaikkia vanhoja bravuureitani en uskalla tehdä, paikat menevät helposti rikki.

"Tykkään treenata kovaa, mutta järkevästi. Oksennan mieluummin kuin rikon selän."

Perjantai

Lekalla lähtee
näyttäisi pahalta, jos esiintyisin televisiossa silmä mustana. Siksi laitoin jäähylle rakkaat harrastukseni kickboxingin ja järjestysmiesten suosiman
defendon. Treenaan kuntokes­kuksessa, jossa voi lyödä lekalla ja kiipeillä köysissä. Tänään työnnän ja vedän kelkkaa huoneen poikki. Painot ovat minimissä, silti lihakset kämmenestä jalkapöytään virittyvät.

Lauantai

Jumppatunti keikalla
Tämän opin jo varhain: paras  esiintymistyyli on energinen. NTM räppäsi vuonna 1998 Pariisissa pitäen koko stadionin otteessaan. Kävin esityksen läpi minuutti minuutilta. Tuota dvd:tä on kiittäminen, että sain ensimmäisen levytyssopimukseni. Nyt Tampereen Fat ladyn lavalla heilun kuin aerobic-tunnilla. Keikan jälkeen otan pikasuih­kun ja fanien seurassa.

Sunnuntai

Seinämeditaatiota
Laitan kynttilän palamaan ja tuijotan viisitoista minuuttia seinää. Olen innostunut henkisistä muskeleista. Sunnuntai tarkoittaa rauhoittumista ja huoltoa: pyykkiä, saunaa ja venyttelyä. Myös ruokailuni on mennyt uusiksi, ja syön kuin hevonen: iltapalaksi kaalia ja kanaa. Poikamiehen ei tarvitse taipua kulinaarisiin taitoihin.

Juttu on julkaistu Me Naiset Sportin numerossa 4/2013.

Elastisen päivä Vain elämää -ohjelmassa Nelosella pe 17.10. klo 20.

Lue myös:

Nasse-setä yllättää Elastisen Vain elämää -päivänä

Elastinen paljastaa saltun puolensa: piilotteli asiaa 20 vuotta

Elastinen: "En ota paineita seurustelusta tai jälkikasvusta"

Kimmo Laiho

on Helsingissä asuva rap-artisti ja musiikkituottaja. Elastisena tunnettu laulaja on perustamansa Rähinä Records -levy-yhtiön toimitusjohtaja. Hän on mukana Vain elämää -ohjelman kolmannella tuotantokaudella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla