Kuva: Shutterstock / vita khorzhevska
Kuva: Shutterstock / vita khorzhevska

Rakkauskurssilla voi nähdä itsensä uusin silmin – jos uskaltaa ensin katsoa pelkojaan.

Sain huhtikuussa kutsun rakkauskurssille. Kyseessä oli helsinkiläisen rakkausvalmentajan Jenni Kauppilan vetämä kuuden illan kurssi, joka pohjautuu hänen kesäkuussa julkaisemaan Rakastan, siis olen -kirjaan.

Kurssin aikana oli tarkoitus käydä kirja läpi, tehdä yhdessä osa harjoituksista ja ennen kaikkea jakaa omia oivalluksia ja kokemuksia muiden naisten kanssa.
Nimestään huolimatta kurssin tarkoituksena ei ollut opastaa romanttiseen rakkauteen, vaan löytämään rakkaus itsestä.

Uskomukset pintaan

Kuuden viikon aikana käänsimme katseet omaan mieleemme. Miten itse näen itseni, miten muut minut näkevät ja mikä estää minua olemasta oma itseni joka tilanteessa? Katsoimme rohkeasti omia negatiivisia uskomuksia, rooleja, pelkoja, haaveita, rajoja ja unelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kurssi pakotti pysähtymään ja kohtaamaan omat haasteensa, joita oli ennen taidokkaasti vältellyt monin eri tavoin shoppailusta himotreenaamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parasta oli huomata, että myös muut painivat samojen ongelmien kanssa. Monesti kirjan esimerkkitapauksia lukiessa hymy nousi huulille: tuohan on kuin omasta elämästäni!

Kurssi toimi kuin pyörremyrsky, joka laittoi jumiutuneisiin ajatuksiin liikettä ja nosti pinnalle vääristyneitä uskomuksia. Se oli alkusysäys muutokselle.

Vaikka kurssin ja kirjan kaikkea antia ei hetkessä sisäistäkään, tärkeimmät oivallukset ovat jo selvät.

1. Rakkaus ei löydy etsimällä.

Moni sinkku luulee, ettei voi olla onnellinen ennen kuin se ihana tyyppi on löytynyt vierelle. Tragedia onkin siinä, että juuri tämä uskomus estää löytämästä sitä ihanaa tyyppiä.
Kurssilla valkeni lopullisesti se, mitä ikivanha klisee ”onnellisuus on omissa käsissäsi” tarkoittaa. Onnellisuutta tai rakkautta ei voi löytää itsensä ulkopuolelta. Kuten hengitys, se on aina läsnä. Se pitää vain oppia huomaamaan.

2. Pelot kannattaa kohdata.

Omia haasteita on helpompi paeta kuin kohdata. Karu totuus on kuitenkin se, että niistä voi päästä yli vain uskaltamalla kohdata ne. Ikävä tunne, kuten yksinäisyys tai ahdistus, häviää kuitenkin hetkessä, kunhan vain uskallat antaa sen nousta pintaan. Vain epämukavuusalueella voi kehittyä – niin epämukavalta kuin se kuulostaakin.

3. Et ole yksin.

Omia pelkoja ja ihmissuhdehaasteita ei usein kehtaa paljastaa muille, koska kuvittelee, että ne kuulostavat muista oudoilta. Kun ne sitten uskaltaakin sanoa ääneen, yllättyy: muilla on täysin samoja tunteita ja kokemuksia! Jo pelkkä kokemusten jakaminen huojentaa mieltä ja auttaa paremmin hyväksymään haasteensa – ja samalla myös itsensä. Epätäydellisenä ja siksi täydellisenä.

Lue lisää: Jenniemilia: Rakastan, siis olen, WSOY 2014
Seuraava rakkauskurssi alkaa 1.9. Lisätiedot: jenniemilia.fi

Lue myös:

Täältä rakkaus löytyy - rakkausvalmentaja kertoo

Rakkausvalmentaja neuvoo: Näin avaat itsesi rakkaudelle

Sinkku, näin löydät rakkauden

Sisältö jatkuu mainoksen alla