Sport
Viivi huomaa koko ajan tarvitsevansa enemmän pysähtymistä keskellä kiireistä arkea. Kuvat: Anna Huovinen
Viivi huomaa koko ajan tarvitsevansa enemmän pysähtymistä keskellä kiireistä arkea. Kuvat: Anna Huovinen

Viivi Pumpanen on opetellut ottamaan shutdown-hetkiä, jotka auttavat jaksamaan vauhdikasta arkea. Tärkeintä on taekwondo.

Malli, juontaja, näyttelijä ja laulaja – siinä työkombo, jota Viivi Pumpanen, 31, yrittää pitää balanssissa. Lisäksi hän järjestää aikaa rakkaalle omalle lajilleen, taekwondolle.

Korealainen itsepuolustuslaji vaatii täyttä keskittymistä, joten kaikki muu pitää työntää sen ajaksi pois mielestä.

Viivi kutsuukin taekwondotreenejä shutdown-hetkiksi. Ne auttavat jaksamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Taekwondossa on tärkeää olla mukana ja läsnä myös pään sisällä. Se on hyvää mentaalista treenaamista. Jos yhtään miettii samalla muita asioita, sattuu helposti vahinkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viivi huomaa vuosi vuodelta selvemmin tarvitsevansa pysähtymistä. Arki on kiireistä ja työ hektistä, aina pitää olla jossain ja selviytyä tiukasta aikataulusta. Hommia tehdään ja ohjelmia kuvataan nopealla sykkeellä, ja päivistä tulee pitkiä. 

– Huolehdin siitä, että kuvauskaudellakin, kun livelähetyksiä tehdään joka viikko, pitää jäädä aikaa omille shutdown-hetkille. Niiden aikana puhutaan jostain ihan muusta kuin töistä.

Viivi aloitti kamppailulajit jo junnuna. Hän on taekwondoseuran jäsen, treenaa siellä kolmesti viikossa ja tekee lisäksi omia lajitreenejä.

– Taekwondossa jää aika nopeasti jalkoihin, jos sitä ei treenaa myös itsenäisesti. Se on hyvin fyysinen laji, jossa kehon pitää olla hyvässä kunnossa.

Viivi kunnioittaa koko ajan enemmän arjen pikkujuttuja. 

– Tarvitsen ihania hetkiä, joita voin odottaa. Laitan kalenteriin ylös, milloin lähden koiran kanssa tarpomaan metsään ja varaan aikaa prätkäjutuille. Perusarjessa taekwondo on se, missä saan hengähtää ja päästää irti työstä ja murheista.

Kun oma työ on hauskaa, siitä on niin innoissaan, että ei aina huomaa, miten kroppa väsyy.

– Mieluistakin työtä jaksaa suorittaa vain tiettyyn rajaan asti. Siksi arjessa täytyy olla myös energiaa antavia asioita.

Miten Viivi käsittelee tunteitaan? Mistä hän unelmoi? Lue juttu Sport-lehden numerosta 9/19. Tilaajana voit lukea jutun osoitteessa digilehdet.fi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla