Kuvat
Shutterstock
Nyt jos koskaan pizzaperjantai on paikallaan!
Nyt jos koskaan pizzaperjantai on paikallaan!

Listasimme keinot, joiden avulla löydät kadonneen perjantaifiiliksen ja irrottaudut kunnolla etätöistä.

Jos tekee yleensä töitä kodin ulkopuolella maanantaista perjantaihin, on perjantaisin saapuessa ilmassa aina riemun ja juhlan tuntua. Ihanaa, viikonloppu alkaa! 

Nyt, kun monen työt ovat siirtyneet kotiin, päivät alkavat helposti sulautua toisiinsa. Herätessä voi olla vaikeaa muistaa, mitä viikonpäivää eletään. Erityisen hankalalta tuntuu päästä viikonlopputunnelmaan.

Kun työskentelee kotona, työt ovat aina vain muutaman askeleen päässä. Vaikka työsähköpostin avaaminen lauantaina olisikin nyt aiempaa helpompaa, ei sitä kannata tehdä. Jos kotielämä ja työelämä sulautuvat liiaksi toisiinsa, elämä alkaa tuntua pelkältä työltä. On tärkeää erottaa vapaa arjesta: vain siten aivot saavat levätä ja mieli pysyy terveenä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Listasimme 12 keinoa, joiden avulla voit päästä viikonlopputunnelmaan silloinkin, kun olet ollut koko viikon kotona. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 1. Pidä afterwork kavereiden kanssa. Afterit onnistuvat etänäkin! Kaada itsellesi lasi juomaa ja soita videopuhelu ystäville.
 2. Pidä pizzaperjantai. Pizza ja perjantai kuuluvat erottamattomasti yhteen. Pidä vapaata kokkaamisesta ja tilaa ruoka kotiin tai leivo pizzaa itse. Myös hampurilaiset tai tortillat toimivat hyvin.
 3. Käy saunassa. Jos kotoasi löytyy sauna, lämmitä se työpäivän päätteeksi. Löylyjen lämmössä keho ja mieli rentoutuvat erityisen hyvin.
 4. Pidä spa-ilta kotona. Jos et pääse käymään saunassa, pidä pieni hemmotteluilta. Laita hiuksiin ja kasvoille naamio ja hoida jalat kylpyvadissa. Ihanan DIY-kasvonaamion teet vaikkapa kurkumasta ja hunajasta.
 5. Tilaa kukkia kotiin. Palkitse itsesi työviikosta ja tilaa kimppu kauniita kukkia kotiin. Voit myös poimia tulppaanikimpun mukaan marketista, jos tiedossa on pakollinen kauppareissu. Kaunis kimppu onnistuu aina kohottamaan tunnelmaa.
 6. Katso leffa kaverin kanssa. Netflixiin on tullut uusi, ilmainen Party-toiminto, jonka avulla voit aloittaa leffan samaan aikaan ystävän kanssa ja jutella samalla chatissa hänen kanssaan. Yhteinen viihdeilta onnistuu myös yksinkertaisesti niin, että soitat kaverille puhelun lempiohjelmanne aikana. 
 7. Vaihda vaatteet. Vaikka rönttäilisit kotitoimistolla verkkareissa, vaihda ne toisiin työputken päätyttyä.
 8. Kata pöytä kauniisti iltapalalle. Loihdi vähän parempi iltapala: pilko hedelmiä, leivo piirakka tai tee herkulliset voileivät. Kata pöytä kauniisti servetteineen päivineen, niin saat luotua juhlatunnelmaa.
 9. Pidä perhepalaveri. Kuulostaa ehkä kuivalta, mutta perhepalaverin pitäminen viikon päätteeksi voi tulla tarpeeseen. Käykää läpi viikon fiilikset ja listatkaa, mitä kivaa haluaisitte tehdä yhdessä viikonloppuna kotosalla tai ulkona. 
 10. Järjestä risteilysimulaattori. Jos olet kunnollisen irtioton tarpeessa, heittäydy risteilylaivan tunnelmaan. Järjestä buffet-tarjoilu, avaa hanaviini ja viritä olohuoneeseen karaoke.
 11. Vedä hikitreeni. Nosta hiki pintaan heti työpäivän päätteeksi. Ilmaisia treenejä löytyy nyt valtavasti netistä – katso täältä vinkit. Jos ulkona on hyvä sää, käy lenkillä tai metsäkävelyllä. 
 12. Hyödynnä kännykkäsovelluksia. Esimerkiksi Houseparty-sovellus sallii monen eri ihmisen samanaikaisen videopuhelun. Sovelluksessa voitte pelailla tietovisapeliä samalla, kun käytte läpi viikon kuulumisia. Ystävien kasvojen näkeminen piristää kummasti juuri nyt! 
 13. Järjestä olut- tai skumppamaistelu. Sovi kaveriporukan kanssa, että jokainen ostaa saman sovitun oluen, rosékuohuvan tai muun juoman tai syötävän tahollaan. Kerääntykää sitten Skypen tai puhelimen äärelle ja makustelkaa ostoksianne yhdessä.
 14. Aloita lauantai brunssilla. Järjestä astetta ihanampi viikonlopun aloitus ja pidä lauantaiaamuna brunssi kotona. Jo yksi vähän erikoisempi ruokalaji voi riittää tuomaan juhlan tuntua päivään. Paista suklaisia amerikkalaisia pannukakkuja, tee herkullista tuorepuuroa tai juustohampurilaiselta maistuvaa munakasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla