Kuvat
Shutterstock
Saisiko täällä on rauhassa?
Saisiko täällä on rauhassa?

Introvertit kohtaavat elämässä monia epämieluisia tilanteita, jotka saavat joskus potemaan myös omaatuntoa, vaikka ei tarvitsisikaan.

Introvertti on hyvä kuuntelija. Introvertti puhuu harvoin sivu suunsa. Introvertti ei pelkää yksinoloa. Introverttiudessa on lukuisia hienoja puolia, mutta maailma on yhä ekstroverttien. Tai ainakin sosiaaliset tilanteet ovat monesti helpompia ekstroverteille kuin introverteille.

Listasimme tilanteita, joista introvertti saattaa potea huonoa omaatuntoa, vaikka ei tarvitsisikaan.

  1. Porukassa väsähtää nopeasti, ja sosiaalisista tilanteista toipuminen ottaa oman aikansa.
  2. Edellä mainittujen asioiden takia sovittuja tapaamisia saattaa perua viime tipassa. 
  3. Muiden ehdotuksiin ei aina jaksa tarttua. ”Kun muut menevät yhdessä johonkin, mietin kotona, että heillä on takuulla hauskaa, olisi sittenkin pitänyt mennä mukaan”, 26-vuotias Laini on kuvaillut Me Naisten haastattelussa sitä, miten ristiriitaisia tunteita sosiaaliset tilanteet – ja ehdotukset niistä – voivat aiheuttaa.
  4. Ostoskeskus, avokonttori ja ylipäätänsä avarat tilat voivat tuntua maanpäälliseltä helvetiltä, mikä saattaa johtaa siihen, että introvertti välttelee vaikkapa kauppareissua viimeiseen saakka. ”Mieluummin ylitän ison, upottavan suon kuin kuljen täpötäyden ostarin halki”, Minna kertoi hiljattain Me Naisten haastattelussa. 
  5. Jatkuvat keskeytykset saavat hermot kiristymään, jolloin introvertti saattaa tahtomattaan ärähtää syyttömälle. 
  6. Uusien ihmisten kanssa tai isossa porukassa introvertti saattaa vaikuttaa tuppisuulta. ”Ärsyttää, kun ihmiset kysyvät minulta kuulumisia, koska kysymys vaatii niin välittömän vastauksen. En keksi ikinä ’mitäkuuluuseen’ mitään järkevää vastattavaa, koska a) en yleensä ole sillä fiiliksellä, että haluaisin jakaa todellisia kuulumisiani spontaanisti jollekin puolitutulle ja b) on jotenkin kiusallista heittää jotain turhanpäiväistä läppää säästä”, 29-vuotias nainen on kertonut Me Naisten jutussa.
  7. Toiselle puolelle katua vaihtaminen siksi, että parin sadan metrin päästä lähestyy tuttu, jota ei jaksaisi tervehtiä. 
  8. Kimppalounaasta kieltäytyminen töissä.
  9. Näytteleminen, ettei ole kotona, jos joku pimpottaa ovikelloa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla