Sport
Vilma myöntää, että suosio toi paljon myös paineita. Kuva: <span class="photographer">Mikko Hannula</span>
Vilma myöntää, että suosio toi paljon myös paineita. Kuva: Mikko Hannula

Vilma Peltonen antoi hyvinvointiblogilleen kaiken aikansa, kunnes suosiosta alkoi tulla jo liiankin raskasta. Oli hidastettava vauhtia, ja siihen auttoi uuden ammatin opiskelu.

Voiko hyvinvoinnista kirjoittava bloggaaja voida itse huonosti? Tätä Vilma Peltonen, 29, mietti puolitoista vuotta sitten keväällä. Hän oli pitänyt palkittua Vilma P. -blogiaan seitsemän vuoden ajan ja käyttänyt siihen käytännössä kaiken aikansa. Perfektionisti hioi tekstejään ja kuviaan iltamyöhään saakka. Eikä juuri pitänyt lomaa. Välillä hän asui ulkomailla poikaystävänsä Laurin kanssa, joka pelasi silloin vielä ammatikseen jalkapalloa.

”Tein ihan liikaa töitä enkä tajunnut levätä. Kroppa reagoi hektiseen arkeen ja venymiseen. Valvoin usein iltamyöhään, vaikka olisi pitänyt mennä nukkumaan. Väsymys alkoi olla siis normaali tila. Sydän tykytti ylikierroksilla, ja välillä tuntui kuin paniikki hiipisi hiljalleen pintaan”, Vilma kuvailee.

Miten minä voin uupua?

Iso muutos oli oivallus siitä, ettei hyvinvointi ole vain sitä, miten urheilee ja syö vaan miten lepää ja palautuu. Kaikkea ei tarvitse tehdä sata lasissa. Silti Vilmalle oli iso kynnys tunnustaa seuraajilleen, että hän voi huonosti. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Minullahan oli ulospäin helpolta näyttävä työ ja vapaat työajat. Miten siinä voisi uupua?”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun Vilma avautui blogissaan tilanteestaan, hän saikin kannustavia kommentteja, mikä tuntui huojentavalta. Hän oli itse itsensä pahin kritisoija. Ei kukaan miettinyt hänen tekemisiään yhtä paljon kuin hän itse.

Vuosi sitten Vilma halusi hidastaa tahtia ja jättää bloggaamista vähemmälle. Hän aloitti joogaopettajaopinnot yksityisessä koulussa Espoossa ja valmistui opettajaksi elokuussa. Joogaan keskittyminen toi itsevarmuutta, opetti rentoutumaan ja kuuntelemaan, mitä keho todella kaipaa.

”Jooga on monella tapaa parantanut elämänlaatuani, mistä olen kiitollinen.”

Vilma työskenteli pitkään myös sporttimallina, ja vuoden mallintöissä jättivät häneen omat jälkensä. Lue lisää Sportin numerosta 10/2019!

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla