Me Naiset
|
ME NAISET
Eläköön vapaus! Kuva: Shutterstock
Eläköön vapaus! Kuva: Shutterstock

Pitkään sinkkuina olleilla naisilla on upea elämä!

Sinkku on itsevarma, riippumaton, muutosmyönteinen …

Kun psykologian professori Bella DePaulo listaa sinkun persoonallisuuksia, alkaa elämä ilman kumppania kuulostaa todella himoittavalta.

Mutta täytyy muistaa, että persoonallisuuskin voi muuttua. Sinkku voi esimerkiksi tykätä muutoksista parikymppisenä, mutta väsyä niihin myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutkin asiat muuttuvat helposti elämässä: sinkku voi haluta välillä parisuhdetta, kuten parisuhteessa oleva haluaisi toisinaan sinkun vapauden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bella DePaulo julkaisi Psychology Todayssa kirjoituksen, jossa hän käy läpi pitkään yksin olleiden luonteenpiirteitä. Useiden tutkimusten perusteella sinkuilla pyyhkii järisyttävän hyvin.  Vai mitä sinä olet mieltä?

Sinkku kehittää itseään enemmän

”Minulle elämä on ollut jatkuva oppimisen ja kasvamisen prosessi.”

Kuulostaako tutulta? Ajatus muutoksesta ja jatkuvasta itsensä kehittämisestä iskee sinkkuihin paremmin kuin avioliitossa oleviin, kertoo amerikkalaistutkimus. Tutkimuksessa oli mukana nuoria ja keski-ikäisiä aikuisia, sekä yksin että kumppanin kanssa eläviä.

Mikä tuokaan enemmän hyvinvointia elämään kuin itsensä kehittäminen, olipa suhteessa tai ei!

Sinkku pitää kiinni omista arvoistaan

Yksi syy jatkuvaan itsensä kehittämiseen voi olla se, että sinkku joutuu – ja saa – kantaa vastuunsa monessa asiassa. Päätöksenteko yksin voi kasvattaa ja tehdä itsenäiseksi.

Samassa yhdysvaltalaistutkimuksessa huomattiin, että sinkut eivät välitä niin paljon esimerkiksi muiden arvoista, vaan he tekevät ratkaisunsa enemmän heille tärkeiden asioiden perusteella.

 

Sinkku ajattelee myönteisemmin

Kumppanin ja toimivan avioliiton on pitkään ajateltu vaikuttavan ihmisten hyvinvointiin myönteisesti. Yli 10 000 koehenkilön tutkimus on kuitenkin osoittanut, että sinkkuna olleet seniorinaiset ovat toiveikkaampia ja suhtautuvat tulevaisuuten valoisammin kuin naimisissa olevat naiset. Yksi syy voi liittyä heidän terveyteensä: australialaistutkimuksen mukaan sinkkunaisella on terveellisemmät elämäntavat ja hän on muutenkin terveempi kuin naimisissa oleva.

Riippumattomuus suojelee sinkkua

Riippumattomuus on yksi tämän päivän ihanteista. Sinkun riippumattomuus suojaa häntä paremmin esimerkiksi negatiivisilta tunteilta. Naimisissa olevan ihmisen riippumattomuuden tunne puolestaan voi johtaa hänet riskienottoon.

Lapsettomat yksineläjät ovat yleensä tyytyväisempiä talouspäätöksiinsä, sillä he voivat tehdä niitä itsenäisesti ja omassa tahdissaan harkiten. Perheelliset puolestaan saattavat etsiä riippumattomuuttaan helpommin nopeista ratkaisuista ja stressata enemmän rahasta.


 

Tutkimuksissa on todistettu myös nämä asiat sinkun luonteesta

Kysely

Onko elämä parempaa sinkkuna?

Kyllä
Kyllä
63.8%
Ei
Ei
36.1%
Ääniä yhteensä: 188
Sisältö jatkuu mainoksen alla