Sport
”Minulla oli onni saada Erin bändikaveriksi. Hän on itsevarma ja kannustava. Tunsin itseni vahvaksi hänen seurassaan.” Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>
”Minulla oli onni saada Erin bändikaveriksi. Hän on itsevarma ja kannustava. Tunsin itseni vahvaksi hänen seurassaan.” Kuva: Anna Huovinen

Nylon Beat -vuosinaan Jonna kärsi huonosta itsetunnosta ja ulkonäköpaineista. Ikä on tuonut itsevarmuutta ja rennomman suhtautumisen liikuntaan.

Oho! Laulaja Jonna Geagea hämmästyi itsekin, kun oli loppuvuodesta 2017 sanonut Nylon Beatin come backille kyllä. Hän, joka kärsi ulkonäköpaineista ja huonosta itsetunnosta oli palaamassa lavoille arvioivien katseiden alle.

– Minulla on ollut aina ongelmia itsetunnon kanssa. En tiedä, mistä negatiivinen minäkuva on tullut, mutta olen ajatellut olevani vääränlainen.

Nylon Beat lopetti vuonna 2003. Sen jälkeen Jonna keskittyi keikkailemaan bändinsä ja eri cover-kokoonpanojen kanssa ja esiintyi musiikkiteatterissa. Jonnan ja aviomies Oscar Geagean esikoinen Mimi syntyi vuonna 2012 ja kaksi vuotta myöhemmin kuopus Lulu. Jonna jäi kotiin lasten kanssa ja antautui täysillä kotiäitiyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kotona vietetyt vuodet olivat välttämättömyys. Piti oikeasti miettiä, mitä haluan uraltani. Nautin elämästä ”pullatuoksuisena kotiäitinä”, mutta viisi vuotta sitä riitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pelkkää pakkopullaa

Nylon Beat -vuosinaan Jonna treenasi bändikaverinsa Erinin kanssa paljon, mutta vihasi sitä. Tanssi oli ainoa liikuntamuoto, josta hän piti.

– Kuvittelin kai liikunnan toimivan lääkkeenä huonon itsetunnon korjaamiseen. Treeni oli ennen kaikkea suoritus ja pakollinen paha, ei se tuottanut hyvää oloa.

Erään tiukan kuntokuurin ja dieetin jälkeen Jonna oli hoikka ja tyytyväinen olemukseensa, mutta lopen väsynyt. Hän lopetti ja palasi tavalliseen arkeensa ja painoon. Huono itsetunto ei korjaantunut laihduttamalla.

Nyt kun tyttäret ovat isompia, Jonna on löytänyt rennomman suhteen liikkumiseen. Hän tanssii Mimin ja Lulun kanssa, polkee kuntopyörää ja tekee HIIT-treenejä kotona. Hän tuntee itsensä upeaksi ja arveleekin itsevarmuuden johtuvan ennen kaikkea iästä.

– Ostan mieluummin isompia vaatteita, kun kidutan itseäni kilojen vuoksi.

Mikä on Jonnan erityisen ikävä muisto bändivuosiltaan? Entä mitä hän haluaa opettaa tyttärilleen? Lue Sportin numerosta 5/19!

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla