Noin 2 500 suomalaista kertoi, millaisia unia näkee. Samalla selvisi, että kolme neljästä näkee painajaisia vain harvakseltaan.

Millaisia unia suomalaiset näkevät? Se selvisi, kun Me Naiset kysyi asiaa hiljattain lukijoiltaan. Unikyselyymme oli alle vuorokaudessa kertynyt noin 2 500 vastausta.

Kysely paljastaa, että lähes kaikki suomalaiset muistavat ainakin joskus unensa. Neljännes vastaajista kertoo muistavansa aina, mitä unta on nähnyt. Sen sijaan vain viisi prosenttia ei koskaan muista uniaan.

Tällaisia unia nähdään

Kysyimme vastaajilta, ovatko he nähneet unta näistä yleisistä uniaiheista: lentäminen, seksi, pakeneminen, kouluajat ja putoaminen. Yleisimpiä ovat seksiunet, joita kertoo nähneensä liki 90 prosenttia vastaajista. Toisin sanoen, vain noin joka kymmenes suomalainen ei omien sanojensa mukaan ole koskaan nähnyt unta seksistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lähes yhtä yleistä on nähdä unta pakenemisesta. Pakounta on nähnyt noin 85 prosenttia vastaajista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös putoamisesta on varsin tavallista nähdä unta. Vain neljännes vastaajista ei ole koskaan nähnyt sellaista.

Unet lentämisestä ja koulunpenkille palaamisesta puolestaan jakavat suomalaisia. Molempia on nähnyt noin puolet vastaajista.

Toistuvat painajaiset, harvojen piina?

Vastausten perusteella selvä enemmistö suomalaisista saa nukkua yönsä pääasiassa rauhassa painajaisilta. Hiukan alle puolet, noin 40 prosenttia vastaajista, kertoo näkevänsä painajaisia kahdesta kuuteen kertaan vuodessa eli korkeintaan joka toinen kuukausi. Runsas neljännes puolestaan kärsii painajaisista korkeintaan kerran vuodessa.

Viiden prosentin onnekas vähemmistö ei koskaan näe painajaista.

Toisin on loppujen laita. Noin neljännes suomalaisista näkee painajaisia useammin kuin joka toinen kuukausi. Vähintään kerran viikossa ne kiusaavat kahdeksaa prosenttia. Näistä kaksi prosenttia kärsii painajaisista useita kertoja viikossa.

Näetkö sinä samanlaisia unia kuin muut suomalaiset? Entä oletko muutoin nukkumisasioissa valtavirtaa vai poikkeus? Käy vastaamassa kyselyyn, niin näet reaaliaikaiset tulokset:

Sisältö jatkuu mainoksen alla