Me Naiset
|
TANJA HAKAMO
Jutta Gustafsberg uskoo neljännenkin kirjansa olevan menestys. Kuva: Jussi Helttunen
Jutta Gustafsberg uskoo neljännenkin kirjansa olevan menestys. Kuva: Jussi Helttunen

Hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg ei lannistunut Kuru-projektin kaatumiseen. – Olisin varmaan luovuttanut monta kertaa, jos pääni ei olisi näin umpiluuta.

Jos kihlattu ehdottaa illallista hyvässä ravintolassa, Jutta Gustafsbergia, 44, ei tarvitse kahdesti kirittää.

– Mutta sitten onkin joukko muita arkisia tilanteita, joissa tarvitsen tsemppiä. Pitää vaikkapa maksaa laskuja, siivota vaatekaappi tai lähteä treenaamaan silloin, kun laiskottaa. Käytän itseni tsemppaamista asioissa, joiden tekeminen ei oikein nappaa, Jutta kertoo.

Niihin hetkiin syntyi ensi viikolla julkaistava Tsemppikirja, jonka Jutta kirjoitti yhteistyössä Hidasta elämää -sivuston perustajan Sanna Wikströmin kanssa.  Teos on jo Jutan neljäs kirja. Ensimmäinen, Jutan voimakirja, ilmestyi kaksi vuotta sitten. Sitä on myyty yli 16 000 kappaletta.
Positiiviseen ajatteluun opastavan Tsemppikirjan rinnalla julkaistaan kannustavia elämänohjeita jatkava kalenteri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen varma, että tämäkin kirja löytää yleisönsä. Kalenterin teimme kylkeen siksikin, että peruspäivyrit ovat tylsännäköisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seuraava vaihe jo kiikarissa

Henkiseen tsemppiin keskittyvä kirja jatkaa Jutan hyvinvointiyrittämisen tutuilla linjoilla. Kehon treenaamisen rinnalla mentaalivalmennukselle on koko ajan kasvava kysyntä.

– Aloitimme Fitfarmissa kahdeksan vuotta sitten dieeteillä ja personal trainer -palveluilla. Hyvältä näyttäminen on aina muodissa, mutta on koko ajan enemmän kysyntää sille, että päänuppikin voi hyvin, Jutta sanoo.

– Minulla on selvät sävelet, mikä on hyvinvointialan seuraava steppi, ja kouluttaudun siihen hyvää vauhtia. En kuitenkaan aio paljastaa, mitä se on!

”Muistan hyvin alkuvuosien tytöttelyt ja takapakit.”

Menestyneen yrityksensä ansiosta Jutta on noussut Suomen varakkaimpien naisjulkkisten joukkoon. Fitfarmia pyörittävä yritys kirjasi viime vuonna 3,4 miljoonan euron liikevaihdon.

– Totta kai olen ylpeä menestyksestäni yrittäjänä. Muistan hyvin ne alkuvuosien tytöttelyt ja takapakit. Olisin varmaan luovuttanut monta kertaa, jos pääni ei olisi näin umpiluuta, Jutta nauraa.

Jutta suunnittelee uusia projekteja kihlattunsa Juha Rouvisen kanssa. Pari meni kihloihin kesällä ja asuu kahta kotia Helsingissä sekä Pirkanmaalla. Kuva: Jussi Helttunen
Jutta suunnittelee uusia projekteja kihlattunsa Juha Rouvisen kanssa. Pari meni kihloihin kesällä ja asuu kahta kotia Helsingissä sekä Pirkanmaalla. Kuva: Jussi Helttunen

Suunnitelma suuresta hyvinvointikeskuksesta Kurun Majajärvellä kosahti kesällä Pirkanmaan ely-keskuksen vastustukseen. Jutta ja kihlattunsa Juha Rouvinen ovat nyt saaneet myytyä projektiin hankkimansa metsätilan ja hautovat jo uusia ideoita.

– Asiaa on kovasti myssytelty. Ehkä löydämme uuden paikan, ehkä ryhdymme yhteistyöhön jonkin valmiin kohteen kanssa. Ainakin saimme elää mahtavia hetkiä Kurun suunnittelussa. Se ei ollut hukkaan heitettyä aikaa, Jutta vakuuttaa.

Poimi Jutan tsemppivinkit syyskaamokseen:

Jokainen päivä on uusi mahdollisuus – käytä se hyväksesi.
Jokainen hetki, jonka elät, on täysin ainutlaatuinen ja täysin uusi. Nouse aamulla ajatukselle: Mielenkiintoista, tällaisenkin päivän saa elää!

Etsi onnellisuuden lähde sisältäsi.
Kovin usein etsimme onnea materiasta, puolisosta, menestyksestä. Vaikka olisi kaikki nämä, voi silti olla onneton. Siksi onnea kannattaa etsiä ensin sisältäsi. Sen jälkeen ihania asioita tunnistaa ulkopuolellakin helpommin.

Älä mieti, mitä muut ajattelevat – säästä sekin energia itsellesi.
Lakkaa sinkoilemasta muiden toiveiden ja mielikuvien mukaan. Anna intohimosi, rakkautesi ja sisäisen ilosi määritellä, miten elät ja ilmennät itseäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla