Sport
Martina treenaa kuusi kertaa viikossa, sunnuntai on lepopäivä.
Martina treenaa kuusi kertaa viikossa, sunnuntai on lepopäivä.

Ensi vuonna koittaa suurin tavoite, ensimmäinen täysmatkan Ironman Irlannissa. 

Tv-julkkiksena tutuksi tullut Martina Aitolehti, 36, on viimeisten vuosien aikana keskittynyt täysillä omaan urheilu-uraansa. Viime keväänä hän osallistui Marbellassa Ironman 70.3 -kisaan, joka on puolen matkan triathlon. Martina uskoo pärjäävänsä hyvin lajissa, koska hän ei ole luovuttajatyyppiä. Maaliin mennään vaikka kontaten.

”Kipu kuuluu lajiin. Joskus tuntuu todella pahalta. Ei voi kilpailla, jos kivun tunnetta ei kestä. Se on mielenhallintaa.”

Kehoni on temppeli

Martina tunnustautuu kilpailuhenkiseksi luonteeksi, minkä vuoksi triahtlon sopii hänelle hyvin. Laji on monipuolinen, joten treenit eivät puuduta, kun välillä pääsee pyörän selkään, välillä altaaseen. Tärkeintä on silti kuunnella kehoaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”En treenaa väkisin. Jos kroppa vaatii lepäämään, lepään. Menen makkariin makaamaan ja laitan oven kiinni. Siksi en ehkä koskaan ole ajanut itseäni uupumukseen. Sanonta 'Kehoni on temppelini on niin totta'”, Martina miettii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tärkeä latautumispaikka on luonto, meri Hangon edustalla ja metsät Lapissa. Niiden äärelle Martina sanoo oikein kaipaavansa, pois kaupungin hälystä. Aikaa hän haluaa antaa myös nukkumiselle, ja yksi toimivimmista keinoista on nukkua vähintään kerran viikossa 12 tunnin unet. Niiden jälkeen mieli on kirkas, eikä ”yhtään mikään ärsytä”.

”Yritän sitkeästi vielä vähentää somen käyttöä, luuri on liimautunut käteeni. Olen aika huono esimerkki lapsillenikin, joilta taas rajoitan kännykkää iltaisin.”

Mikä tekee Martinan tällä hetkellä onnelliseksi? Entä millä hän herkuttelee mieluiten? Lue lisää Sport 1/19! Muistathan, että tilaajana voi lukea Sport-lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/sport

Sisältö jatkuu mainoksen alla